Vad är Spinal Rehabilitation?

December 7

Spinal rehabilitering är en bred term som hänvisar till identifiering och korrigering av problem i ryggraden och omgivande muskulatur att återställa spinal hälsa och optimal funktion. Med andra ord, använder spinal rehab ett tvärvetenskapligt angreppssätt för att hjälpa människor att återfå dagliga aktiviteter och minska smärta. Detta team kan bestå av välutbildade läkare som ortopediska läkare och kirurger, fysiska och massörer, kiropraktorer och specialister smärthantering.

Ryggraden, även känd som kotpelaren eller ryggraden, löper från basen av skallen till skinkorna. Den innehåller 24 kotor, diskarna fungerar som "stötdämpare" mellan benen, korsbenet som ligger i bäckenområdet mellan höftbenen och svanskotan eller svans ben. Problem i något av dessa områden kan omfatta en mängd olika krämpor .

Spinal rehabilitering kan behandla problem med benen, de omgivande muskler och eventuella säkerheter problem såsom utstrålande smärta symptom. Diskbråck, där den mjuka centrala delen mellan ben läcker ur sin inhägnad och spinal stenos, där ryggradskanalen blir smalare, är två problem som ett rehab program kan vara till nytta. Degenerativ disksjukdom, även känd som degenerativ artrit eller artros, där missbildningar i benet kommer från normalt slitage-och-tår, svarar också väl spinal rehab. Även facett syndrom eller irritation i lederna i ryggraden, och skador eller smärta från sport, olyckor eller överanvändning kan dra nytta av spinal rehabilitering.

I grund och botten, spinal rehabilitering består av att hitta skadan eller platsen för smärta och att använda olika terapeutiska tekniker för att korrigera problemet, koppla omgivande spända muskler, minskar smärta symptom och återfå funktionell rörelse. Rehab börjar med att hitta roten till problemet. Några vanliga metoder som används är diagnostiska tester som MRI: s eller magnetisk resonanstomografi och nervledningstester. Detta följs sedan av ett omfattande behandlingsprogram för att minska symtomen och återställa rörligheten.

Ortopediska läkare och kirurger fokusera på problemet och hur man rättar till dem antingen genom invasiva eller icke-invasiva tekniker, såsom kirurgi eller terapi, respektive. Vissa förfaranden ortopediska proffs använder kan innehålla saker som nervblockad, spinal dekompression och spinal fusioner.

Terapeutiska metoder för ryggrads rehabilitering innehålla saker som värme eller is ansökan och ultraljud, en anordning som utnyttjar hög energi ljudvågor för att lindra led- och muskelsmärtor, och andra smärtor eller inflammationslindrande behandlingar. En annan komponent av terapi innebär en omfattande träning och stretching rutin att återfå normal funktion. Massage terapi fokuserar på musklerna som omger området smärta och dysfunktion att lindra täthet och onormal muskelbalans.

Kiropraktorer spelar också en stor roll i spinal rehabilitering eftersom deras fokus på diagnos, behandling och förebyggande av muskuloskeletala besvär. Detta inkluderar ben och omgivande muskler att hjälpa lindra smärta och återställa rörligheten. De ger också alternativa behandlingsmetoder såsom manuella tekniker, motion och stretching.

Kort sagt, är spinal rehabilitering den term som används när det finns någon form av problem med ryggen eller omgivande vävnader. Den innehåller ett brett utbud av behandlingsalternativ för att hjälpa till att lösa eller lindra smärta och dysfunktion ofta relaterade till en abnormitet av ryggraden. Det är en process där varje patient får en individuell vårdplan för att bäst hantera sina individuella symtom och funktionsproblem för att återgå till normala dagliga aktiviteter.

  • En illustration av en frisk rygg och en med spinal artros.
  • Smärtstillande medel kan vara en del av en spinal rehabiliteringsprogram.
  • Ryggraden löper från basen av skallen till skinkorna.
  • Spinal Rehab kan vara ett förfarande för behandling av ett diskbråck.
  • En kiropraktor kan vara en del av en spinal rehabiliteringsteamet.
  • En sjukgymnast kan hjälpa till med spinal rehabilitering.