Vilka är Medicinsk användning av Västindiskt citrongräs?

December 9

Västindiskt citrongräs kan användas som ett smärtstillande för muskelspänningar och kramper, ett antiinflammatoriskt för bugg och myggbett, och används som en antibakteriell och svampdödande behandling för olika hudsjukdomar. Örten är också känt för att hjälpa till att reglera matsmältningen, lindra feber och huvudvärk, och lindra hosta vissa säger att det hjälper ens minska symtom på depression och kan fungera som en humör-förstärkare.

I lekmannaspråk, är Västindiskt citrongräs kallas "citrongräs," en lång, smal typ av gräs växt som växer rikligt i Sydostasien, särskilt i Filippinerna. Anläggningen har en liten Lemony lukt när krossade eller kokt, och används som en matlagning ört i filippinska, thailändska och vietnamesiska rätter. Bortsett från asiatiska länder, länder i Afrika och i Latinamerika som Mexiko använder också citrongräs, men oftast som ett te. Kanske användningen av citrongräs för kryddor och drycker har lett forskarna att analysera anläggningens egenskaper. En studie 1996 forskning visade att citrongräs kan bekämpa många typer av bakterier och svampar och även förhindra att vissa bakteriestammar från mutera och motstånd antibakteriella behandlingar.

Som en aktuell medicin, kan extraktet av Västindiskt citrongräs minska smärta när den tillämpas, särskilt i fall av reumatism, neuralgi, och stukningar. Det kan också öka blodflödet när gnuggas kontinuerligt på huden, minskar inflammation, irritation, och även uppkomsten av celluliter. Örten har antibakteriella egenskapen gör det också en effektiv behandling för acne, rosacea, och myggbett.

Västindiskt citrongräs kan också vara ett svampdödande behandling för andra hudsjukdomar som ringorm och fotsvamp. Extraktet av citrongräs kan även appliceras på färska och öppna sår, som örten fungerar också som ett antiseptiskt som förhindrar allvarlig infektion. Det kan även användas som en naturlig deodorant för att förhindra kroppslukt orsakas av bakterier.

De färska bladen i Västindiskt citrongräs kan också kokas i vatten, vilket kan intas för att lindra besvär i matsmältningssystemet, såsom gasbildning, förstoppning och diarré. Febriga patienter kan också dricka en del av citrongräs te att framkalla svettningar och hjälper kroppen att svalna. Andra tillstånd som kan lindras genom att dricka citrongräs berikat vatten är förkylningar, influensa, kräkningar, och högt blodtryck. Citrongräs te tros också hjälpa spola gifter ur kroppen. Västindiskt citrongräs sägs också vara en effektiv antidepressiv, förmodligen på grund av dess ljusa citrus doft, vilket gör det till en favorit eterisk olja i spa och massage salonger.

  • Cymbopogon citratus kan användas för att behandla fotsvamp.
  • Västindiskt citrongräs kan användas för att rengöra myggbett.