Hur väljer jag det bästa vintage tyg?

October 16

När du väljer den bästa vintage tyg, är det viktigt att undersöka kvaliteten på tyget och att hålla projektet du arbetar med i åtanke. Helst kommer du vill välja vintage tyg som inte har använts, men du kan behöva betala en premie för äkta, nyskick tyg. Om du inte kan få oanvända vintage tyg, granska det noga innan du köper för att se till att den är i användbart skick.

En fördel med att använda vintage tyg är att det redan har stått emot tidens tand. En nackdel är att det inte kan ha stått sig genom tiderna väl. Vintage tyg som felaktigt hade vårdas, kvar i solen, eller hanteras ovarsamt kan visa massor av tecken på slitage. Rulla ut tyget ur bulten och inspektera den för eventuella bleka, slitna, eller snagged områden. Även om tyget är i ett mönster som du älskar, det är inte värt att spendera pengar på, om den är i dåligt skick eller ser ut som om det inte kan stå upp för att användas på något sätt.

I vissa fall kanske du kan ta bort skadade eller bleka områden av tyget och använda den återstående delen. Det kan vara värt mödan att försöka pruta ner priset på en vintage tyg som har en liten solskadad området, eftersom det är en del av tyget som du inte kommer att kunna använda. Såvida du lämnar tyget i soligt fönster, kommer det bleka området inte sprids.

Var på jakt efter mögliga eller mögliga tyger. Till skillnad från solskador, kan mögel växa och spridas över hela tyget, så det är i ditt bästa intresse att lämna mögliga vintage tyg på hyllan. Om du är osäker på eventuella skador du ser på tyget, be försäljning kontorist eller butiksägare för hjälp.

Tänk på vikten av vintage tyg och om det har kropp eller drapera vid val det. Vissa projekt kräver vissa vikter av tyg, och tyger med drapering utför ofta bättre för vissa plagg än tyg med kroppen. Heavy-tyger fungerar bra för klädsel eller ett projekt som kommer att se en hel del användning.

Vikten av tyget inte nödvändigtvis avgöra om det draperier eller har kropp. Testa tyget för draperi eller organ genom dragits en liten del av det från bulten och hålla den mot ditt ben. Om tyget draperier, kommer den att falla lätt mot ditt ben; om den har kropp, kommer det att sticka ut en aning och hålla sin form.