Att använda Studio belysning när du tar dina digitala bilder

October 13

Du kan göra dina digitala bilder ser professionella med hjälp studioljus. Många digitalkameror kan använda högkvalitativa studiobelysningssatser. Dessa paket, som använder mycket kraftfulla blixthuvuden, ger en förutsägbar, stabil ljuskälla:

Att använda Studio belysning när du tar dina digitala bilder

Anslut dina lampor till en strömkälla.

Bifoga dem till ett eluttag eller en separat strömförsörjning (visas i denna figur), som vanligtvis kan föda två eller flera lampor i taget.

Ställ dina lampor i positionerna och vid effektnivåer som du vill.

Till exempel kan du ställa in ett ljus för full effekt och en annan för en lägre andel av uteffekt - de full effekt fungerar som en huvud ljus och den andra, mindre kraftfullt ljus fyller helt enkelt i skuggorna.

Att använda Studio belysning när du tar dina digitala bilder

Använd modelleringsljus för att förhandsgranska hur ljuset från din blixt kommer att se.

Modellerings lampor är glödlampor inbyggda i studioblixt som visar exakt hur ljuset från blixten kommer att se ut. Dessa lampor är inte lika kraftfullt som de viktigaste blixthuvuden, men de visar dig var skuggorna faller på motivet.

Ställ din kamera till en liten öppning.

Den större djup-of-field får du genom att använda en mindre bländare gör att du kan skjuta ett större område och hålla allt i fokus. Dessutom får du skarpare övergripande bilder.

Ta dina bilder!