Hur gör man en Snow Globe?

October 9

En Crafter kan göra en snowjordklot genom att först välja en ordentlig skål och bas. En modell limmas fast till basen, och skålen är fylld med glitter och vatten. Skålen hålls sedan upp och ner medan basen är fäst ordentligt i skålen öppning. Eventuella öppningar i snön världen är förseglade för att säkerställa att projektet är vattentät.

Välja skålen och basen är det viktigaste steget i att göra ett snowjordklot. Skålen bör vara gjorda av glas eller något annat transparent material robust nog att motstå vikten av innehållet och kraftig omskakning. Måttligt-tunt glas rekommenderas, eftersom det garanterar tydlighet i bilden inuti. Basen bör vara något bredare än skålen och tillräckligt tjock för att greppa som huvudhandtaget. Om material är inte lätt tillgänglig, kommer en tom glasburk vara tillräckligt för att göra en snö jordglob.

Medan de flesta snö kupoler nuvarande semesterorienterade scener, är det inte ovanligt att göra ett snowjordklot som skildrar stadsbilder, jordbruksmarker och även stränder. En Crafter kan göra en snö jordglob baserad på leksaker eller modeller som är lätt tillgängliga, eller design ett baserat på personliga preferenser. Det är bäst att välja en modell som täcker den övre ytan av basen, som lämnar bara tillräckligt bidrag för att passa skålens öppning. Modellen ska sedan fästas fast basen med en vattentät lim. Den Crafter kan göra en snowjordklot även sötare genom att lägga till en design till basen själv.

Skålen av snön världen ska sedan fyllas med glitter och vatten. Färgen och formen på glitter beror på scenen av valet. Till exempel kommer en vinter scen använda vita och silver runda bitar av glitter för att simulera snö, medan en crafter som vill göra ett snowjordklot med en höstplats bör använda stora röda och orange bitar som ser ut som fallande löv. Skålen bör fyllas till ca 10 till 20 procent av sin kapacitet med glitter, och resten av utrymmet skall fyllas med vatten. Det är viktigt att glittret sätts in först, så att den inte flyter på vattnets yta.

När allt är klart, bör skålen fästas till basen, återigen med hjälp av vattentät lim. Under detta steg bör snön världen hållas upp och ner från skålen tills de två delarna är ordentligt sitter ihop. Detta kan testas genom att lätt dra på basen. När allt är säker, bör ett tunt skikt av tätningsmedel kantar öppningen av skålen för att skydda mot läckage.