Vad är en Motley Corn Snake?

November 19

Den brokiga majs ormen är en majs orm som har fötts upp för att ha en brokig mönster morph, vilket är en tydlig variation inom en art. Corn ormar är det mest populära rasen av husdjur orm eftersom de är fogliga, lätt att ta hand om, finns i många attraktiva färger och mönster, och oftast tycker hanteras. Precis som alla husdjur orm, har en brokig majs orm vissa krav på vården.

Det finns flera varianter av brokiga mönster morph, men alla motleys har patternsidor och samgående fläckar. Detta liknar ofta fläckar i rad på baksidan av ormen, men i vissa ormar det närmar sig en randig look på platser. En brokig majs orm kan ha någon av de många färg morfar, och så kan variera i färg från mycket bleka nyanser av grått till strålande rött och gult.

I naturen finns majs ormar finns i centrala och östra USA, lever i gräsmarker och skogar, och ofta äter möss i majs som lagras. Captive majs ormar kan nå 5:56 fot (1,22-1,83 m) i längd och leva upp till cirka 20 år med rätt vård. Aggression mot människor är sällsynt, även om någon orm som känner sig hotad kan bita.

Pre-dödade väl tinade frysta möss är maten i valet för ett husdjur brokig majs orm. Levande möss rekommenderas inte eftersom de kan attackera och skada ormen, och pre-dödade möss avlivas mer humant än sammandragning av en orm. Corn ormar är oftast bra matare, men att köpa en brokig majs orm som alltid har ätit frysta möss rekommenderas för att undvika problem. Utfodring schema och storleken av mus varierar beroende på ålder ormen.

En terrariet eller hölje för en brokig majs orm bör hållas relativt varmt och har både varmare och kallare områden för att låta ormen att reglera sin kroppstemperatur. Corn ormar bor på eller nära marken i stället för i träd, men uppskattar vissa klätterbara områden i tanken. En gömställe för ormen är mycket viktigt i terrariet för att hjälpa ormen känner sig trygg och undvika att bli stressad, och ormen bör lämnas ensam medan det gömmer sig. Corn ormar är experter på att fly från skåp, så det är mycket viktigt att tanken är säker i alla lägen. Specifika instruktioner om att etablera och upprätthålla terrariet bör hittas och följas innan de har fått ormen.