Vilka är de olika typer av Mops?

June 30

Alla känner till hushållssysslor vet exakt vad en mopp är; en mopp är ett rengöringsverktyg med ett långt handtag som har någon form av absorberande huvud med för att rengöra en fast yta. Moppar används vanligen för att rengöra ytor såsom golv, väggar och snickerier.

Handtaget på en mopp kan variera i längd och material. Vissa handtag är gjorda av trä, medan andra är gjorda av plast. Generellt sett finns det fyra olika typer av moppar, varje lämpade för en viss uppgift: damm, svamp, våt och specialitet. Det är framförallt i mopphuvudet där man tydligt kan se de olika typerna av moppar.

Damm moppar: Damm moppar är utformade för att användas torrt, att damma av ytor såsom golv, tak och takfläkt. De är lätta, och mopphuvudet är vanligtvis gjord av kort bomull eller syntetfibrer som fångar dammpartiklar och spindelväv. Spray-on kemikalier tillverkas för att förbättra deras "ta tag" makt.

Sponge moppar: Sponge moppar är utformade för att användas vått, för att rengöra ytor, eller att tillämpa golvvax. Deras syntetiska svamp huvuden är fästa antingen en klämma-på eller en slide-på typ av mekanism. Fördelarna med att använda en svamp mopp är att de är lätta, relativt billiga och är lätta att byta.

Wet moppar: Våta moppar är också utformade för att användas våt, för att rengöra golv av alla typer av underlag. Våta moppar är vanligen tillverkade av bomull på grund av dess naturliga uppsugningsförmåga, även om syntetiska blandning våta moppar finns också. Dessa moppar finns i flera storlekar: 16 oz (453.6g); 20 oz (567g); 24 oz (680.4g); och 32 oz (907.2g). Ju högre siffra, kommer större dess rengörings ytan vara. För rutinmässig städning, kommer de mindre och mellanstora vikter utför bara bra. Den stora storleken används normalt i kommersiella rengöringssituationer eftersom de största moppar blir för tung och otymplig för normal hushållsanvändning. Våta moppar kan komma med antingen loopas eller raka skurna ändarna.

Special moppar: Special moppar är en relativt ny företeelse. De är utformade för specifika uppgifter - från städning persienner att skura en jet liner. Inkluderat i denna kategori är de superlätta, och ibland hopfällbara, hanteras moppar som använder engångsrengöringsdukar.

Det finns många olika typer av moppar att välja mellan. När du går om din regelbunden rengöring rutin, kommer du antagligen att hitta din favorit typ. Många människor gillar att hålla en mängd olika typer av moppar till hands så att de kan nå för den typ bäst lämpad för den aktuella uppgiften.

  • Våta moppar är oftast gjorda av bomull.