Vad är en bank försäkringskassan?

September 7

Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) är en amerikansk institution som inger förtroende för investerare genom att försäkra medel som deponerats av medborgarna i banker och sparsamhet organisationer. Banken försäkringskassan (BIF) är ett sätt FDIC försäkrar insättningar. Denna fond gjordes för att hjälpa bankkunder om en bank går i konkurs. Varje kontoinnehavare har rätt till $ 250.000 $ (USD) om banken är bankrutt och kan inte återbetala medel som deponerats av kontoinnehavaren. Banken Insurance Fund täcker inte sparsamhet organisationer; Detta täcks av en annan gren av FDIC.

Skapandet av bankens försäkringskassa startade i slutet av 1980. Vid den tiden, mer än 700 spar- och lånebanker, så kallade sparsamhet banker, stängdes på grund av konkurs. Detta orsakade en stor ekonomisk motreaktion och, för att underlätta bank kundernas oro, var fonden skapades för att säkerställa investerarna att deras pengar var säkra och att hjälpa dem som förlorat pengar i en bank kollaps. Den FDIC lovade att försäkra $ 100.000 USD för varje kontohavare, men detta belopp ökade under 2008 till $ 250.000 USD.

Medan sparsamhet organisationer inspirerade banken försäkringskassa, de omfattas inte av BIF politiken; istället, av administrativa skäl, de omfattas av ett liknande politik som kallas Sparförsäkringskassan (Saif). En sparsamhet organisation eller sparsamhet bank, är en mindre bank som vanligtvis är lokalt baserade. Dess viktigaste funktioner är att ge sparkonton och lån, vanligtvis bolån. De kan också erbjuda tjänster såsom kontroll konton och kreditkort.

FDIC erbjudanden kan typer av täckning politik, men banken försäkringskassan skyddar endast kunder detaljhandel och kommersiella banker. När dessa banker på obestånd eller konkurs, kan de vara oförmögna att betala sina kunder full skuldbeloppet utifrån sina kontoinsättningar. Istället för att bara lämna kunder utan deras pengar kommer banken försäkringskassan betala skillnaden mellan vad banken kan betala och hur mycket kontot var värt. Varje kontoinnehavaren är berättigad till upp till $ 250.000 USD per bank. Detta innebär att om en person är en kontoinnehavare vid två olika banker och båda går i konkurs, är berättigad till upp till $ 500.000 USD kontoinnehavaren.

År 2005 kongressen kombinerade BIF och Saif. Detta skapade en enda pool av pengar för både detaljhandel och affärsbanker, och sparsamhet banker. Tillsammans är dessa två fonder kallas Deposit Insurance Fund (DIF).

  • När du väljer en bank, är det viktigt att se till att institutet är FDIC försäkrad.
  • Den FDICis en statlig myndighet som ger inlåningsskydd för konton i de flesta banker i USA.