Vad är ett förbetalt GPRS?

August 29

Inte alla är medvetna om att General Packet Radio Service eller GPRS finns som en pay-as-you-go service. Prepaid GPRS ger konsumenterna möjlighet att njuta av alla funktioner i någon typ av GPRS-tjänst, utan att behöva engagera sig avtal eller betala för funktioner som de aldrig använder. Som med andra GPRS-tjänster, kan förbetalda GPRS leverantörer har gemensamma kanaler och använda sig av funktioner som dataöverföringskapacitet, snabbmeddelanden, Internetsurfning, och tillgång till e-post.

Förutbetalda GPRS kan vara särskilt användbart för resenärer som vill ha tjänsten under en begränsad tid. Det är möjligt att köpa en GPRS-mobiltelefon eller handdator vid ankomsten till destinationen, och etablera tjänsten inom några minuter. Kunderna kan köpa GPRS SIM-kort samtidigt, installera dem i enheten, och vara redo att gå in tjugo till trettio minuter. Många av de enheter levereras med en viss summa samtalstid eller åtkomst minuter med det ursprungliga köpet, vilket gör det möjligt för konsumenten att njuta användning av enheten från allra första dagen.

I händelse av att den ursprungliga bank av samtalstid minuter är inte tillräckligt, de flesta tjänsteleverantörer producerar ladda kort erbjuder olika mängder ytterligare tid. Dessa kan ofta köpas på försäljningsställen terar varumärket och typ av enhet, liksom många stormarknader och andra butiker i området. I vissa fall är det möjligt att få tillgång till en webbplats som drivs av tjänsteleverantören och köpa ytterligare samtalstid på nätet. Normalt är det köpta tid tillämpas balans på kontot direkt.

De flesta förbetalda GPRS-tjänster erbjuder ett komplett utbud av funktioner till sina kunder. Detta beror på förbetalda tjänster utnyttjar samma grundläggande GPRS-teknik som driver kontraktet baserade GPRS-nät. I vissa fall kan en leverantör erbjuda både kontrakterade och förbetalda planer som fungerar på samma plattform. Leverantörer som är verksamma i flera länder kan erbjuda SIM-kort för varje nation där tjänsten är tillgänglig.

Säkra ett SIM-kort för varje nation är kanske inte nödvändigt ur ett användarperspektiv, men det kan bidra till att minska kostnaderna i samband med användning av tjänsten. Eftersom endast ett fåtal förbetalda GPRS leverantörer erbjuder för närvarande gratis internationell roaming som en del av deras grundläggande servicepaket, köpa ett kort för varje nation på resplan kan hjälpa till att hålla kostnaderna så låga som möjligt. Eftersom du installerar ett SIM-kort kan åstadkommas på några sekunder, är det möjligt att byta kort när de passerar in i ett nytt land, ansluta med i-landsnätet, och fortsätta att använda tjänsterna med ett minimum av driftstopp.

  • Kunderna kan köpa GPRRS SIM-kort tillsammans med telefonen.
  • Förutbetalda GPRS mobiltelefoner är särskilt bekvämt att resenärer.