Vad är en rysk blåttkatt?

August 31

Den ryska blå katt är en ras som troligen kom från staden Archangelsk i Ryssland. Dessa katter har normalt en kort, blå päls av hår tippas med silver på slutet och ljusa gröna ögon. De flesta ryska blå katter är av medelstorlek, normalt inte överstiger 10 inches (cirka 25 cm) i höjd eller 12 pounds (ca 5 kg) i vikt. De tenderar att vara mycket populärt med uppfödare, möjligen på grund av deras unika färgade rockar eller deras lekfulla, tillgiven temperament. Livslängden för den ryska blå katten är cirka 10 till 15 år, vilket också är i linje med den förväntade livslängden för de flesta andra kattraser.

Ryska blå katter tenderar att vara extremt intelligent med en trevliga uppförande. De kan göra perfekta följeslagare för nästan vem som helst, inklusive människor som har barn eller andra husdjur. Ryska blues älskar normalt att spela, och ofta inte växer ifrån sin önskan att göra det när de blir vuxna. De tenderar att bli irriterad när deras ordinarie schema störs dock. Denna ras är oftast väldigt noga att hålla sig ren, och föredrar rena omgivningen också.

Dessa katter tenderar att föredra att leva inomhus, och normalt har inga problem att bli lämnad ensam under dagen. En ägare som bor ensam och måste lämna dagligen pendla till arbete bör vara noga med att lämna gott om leksaker och en tillräcklig mängd mat och vatten för katten i deras frånvaro. En ren kattlådan är också mycket viktigt eftersom de flesta ryska blå katter inte kommer att vilja använda en smutsig en.

När ryska blues har kattungar, kullarna är vanligtvis på små sida. Det är sällsynt att en mor rysk blått att ha mer än fyra kattungar i en kull. Ibland kullstorleken kommer att bestå av endast en eller två kattungar. Kullar på upp till sex kattungar är ytterst sällsynt att ryska blues, men inte omöjligt. Vid köp, de flesta av dessa katter har redan kastrerade och kastrerade.

Enligt historien, den ryska blå katten troligen kom från Ryssland till England i slutet av 1800-talet. Folk började visa dem i London kattutställningar runt denna tid, och rasen växte långsamt i popularitet tills starten av andra världskriget. Under kriget var rasen nästan utrotad tillsammans med flera andra kattraser. Ryska blues gjorde comeback i mitten av 1900-talet när flera kattuppfödare från USA, Skandinavien och andra nationer började passerar dem med raser med liknande färg i ett försök att öka deras antal. Dessa experiment kunde ha ändrat utseendet på rasen evigt, utan av 1970-talet det allmänna utseendet på den ryska blå katten blev äntligen konsekvent.

  • Ryska blå katter tros vara hemma i Ryssland.
  • En rysk blå katt.