Hur byter jag en förlorad personbeviset?

September 6

Det sätt du kommer att ersätta en förlorad födelseattest i allmänhet beror på var du är född och var du bor för närvarande. De flesta länder har statliga myndigheter som inrättats för att hantera viktiga journaler såsom födelsebevis, men förfarandena för att erhålla en kopia kommer att bero på den agencyâ € s föreskrifter. Vanligtvis dessa organ ger människor möjlighet att beställa kopior via post eller personligen. Massor av tredjepartsföretag finns för att ge ersättning födelsebevis, men itâ € s viktigt att noggrant undersöka dessa företag, eftersom de har oftast ingen regering tillhörighet. Oavsett vilken byrå eller företag du väljer, för att processen att ersätta en förlorad födelseattest är ofta så enkelt som att fylla i en ansökan, som ger den nödvändiga dokumentationen, och betala en avgift.

Förmodligen det säkraste sättet att ersätta en förlorad födelseattest är att göra det via den lokala eller regionala myndighet som hanterar sådana viktiga poster. Detta beror på att hantera viktiga journaler, såsom ett officiellt personbevis, är detta agencyâ € s enda syfte med regeringen. Med andra ord är agencyâ € s enda jobb att ge dig en tjänst. Du kommer att få betala en avgift, men byrån existerar inte för att tjäna pengar.

Vanligtvis kan du ersätta en förlorad födelsebevis med din governmentâ € s vitala poster avdelning personligen eller via post. Du € ll behöver för att slutföra ett ansökningsformulär, tillhandahålla vissa identitetshandlingar, och betala en avgift. Den agencyâ € s webbplats kommer att ge de exakta kraven samt en postadress eller fysisk plats att besöka. Vissa länder kan ha endast en Vital Records avdelning per region, medan andra kan ge flera platser för bekvämlighet. Till exempel har USA en viktig rekord avdelning per tillstånd, men några invånare kan få ersättning födelseattester genom deras län clerkâ € s kontor.

Det finns andra företag som hävdar att hjälpa människor att ersätta förlorade eller skadade födelseattester. Dessa företag kräver oftast samma typ av id-handlingar och ladda liknande ersättningsavgifter som de som krävs av myndigheter. Tänk dock dessa tredjepartsföretag är i allmänhet vinstdrivande bolag som inte är officiellt anslutna till eller godkänts av regeringen. Även dessa företag inte alltid kan ge en attesterad eller officiell kopia av ett personbevis. Om ersättnings du får är bara en kopia, kan det vara meningslöst för de flesta transaktioner som kräver en officiell födelseattest.

Ändå vissa tredjepartsföretag är legit och säker att använda. Om du vill ersätta en förlorad födelsebevis med ett av dessa företag, se till att leta efter tidigare recensioner. Kontrollera companyâ € s webbplats för friskrivning, gäller service och sekretesspolicy. Innan du beställer födelseattest, be en representant om kopian du får kommer att vara ett officiellt personbevis, attesterad eller på annat sätt göras lagligt, eller bara en kopia. Om du måste betala genom companyâ € s hemsida, se till att webbplatsen använder en säker server.

Observera att de steg för att ersätta en förlorad födelseattest kommer sannolikt skiljer om du för närvarande befinner sig utanför regionen eller landet för din födelse. I denna situation är det bäst att undvika tredjepartsföretag och endast behandla den myndighet som hanterar viktiga poster. Du kan besöka den officiella hemsidan eller ring byrån direkt för att få en lista över de exakta dokument du € ll behöver för att ge efter en ersättare födelseattest. Byrån kan kräva ytterligare typer av dokument, samt en högre ersättning och handläggningsavgift, eftersom du inte längre är i området. Dessutom kan det finnas en längre väntetid än det skulle vara om du var fortfarande i regionen eller landet.

  • En ny födelseattest kan postas från länet där en person är född.
  • En födelseattest innehåller information om datum, tid och födelseort för en individ.