Vad är en vertikal Boring Mill?

October 3

En vertikal tråkig kvarn är en maskin som används för att borra hål i metall, oftast järn eller stål. De är mycket lik en typisk fräsmaskin, där arbetsstycket hålls stationärt, och fräsverktyg roterar vid höga hastigheter. Dessa verktyg är mycket lik borrkronor på en pelarborrmaskin och finns i många olika former och storlekar för att rymma en mängd olika tillämpningar. En vertikal tråkig kvarn, dock använder främst tråkiga bitar till borrhål i metaller vertikalt. Arborrmaskin används vanligtvis för att borra hål, eller maskinbearbetning av cylindrarna i ett motorblock.

När det kommer till att borra hål i vissa metalldelar, är en pelarborrmaskin ibland otillräcklig för jobbet. Orsaken är att vissa delar är gjorda av tjock metall, där det krävs längre hål. Under andra omständigheter, många hål behöver borras, vilket resulterar i ett behov av noggrann tråkigt. Medan du utför vissa av dessa uppgifter på en pelarborrmaskin är säkert möjligt, är vertikala arborrmaskin ofta används för projekt med sådana krav. Ibland, när det kommer till riktig tråkig, är en Computer Numerical Controlled (CNC) vertikala tråkig kvarnen ofta nödvändigt för att leverera en högkvalitativ produkt.

Ett annat vanligt användnings för vertikala arborrmaskin är honing cylindrar en motor. Hening är en process där eventuella imperfektioner från innerväggarna av en cylinder avlägsnas genom en höghastighetsverktyg. Efter många år i tjänst, de flesta motorer måste byggas om eller bytas ut helt och hållet. Ett av de största problemen finns i många slitna motorer är slitage på cylinderväggarna, vilket resulterar från slitage skapad av den snabba återgående rörelse av kolvarna, tillsammans med små avlagringar kvar från smörjolja. Vertikala kvarnar reparera cylinderväggarna genom att ta bort en liten metallskikt, som tar bort eventuella ojämnheter och ger väggarna en ny yta.

Cylinder tråkigt kan också ta andra former, där en reparation är inte så enkelt som refacing cylinderväggarna. Ibland kommer en cylinder i ett motorblock skadas bortom reparation, och är nödvändig ersättning av cylinderväggen. I stället för att byta ut hela cylinderblocket, kan en vertikal tråkigt kvarn bar bort den skadade väggen. Efter detta är en ny gjutjärnsfoder monterad in i den nyligen borrade hålet, skapa en helt ny cylinderväggen.

Även om det är en ofta utförs process, kan en vertikal tråkigt kvarn utföra många andra uppgifter förutom cylinder honing. Några av dessa inkluderar borra hål i en viss sekvens för en del av eller refacing insidan av ett lager. Arborrmaskin kan också skapa eller reparera många andra delar som finns i motorer, vilket gör det till ett mycket användbart verktyg för verkstäder.