Vad är Fig Jam?

October 5

Fig sylt är en form av fikon konserver som innehåller hela bitar av fikon som har kokta tills de har mjuknat. Fig sylt kan användas som andra sylt som en frukt spridning för toast, scones, kakor och andra bakverk, och det kan också användas som en krydda för salta livsmedel. Fig sylt, till exempel, par väl med kalkon, kyckling och krämiga ostar som Brie. Vissa butiker säljer fikonmarmelad, särskilt i Europa, där denna speciella form av sylt är mycket populär, och det kan också göras hemma.

För att betraktas som en sylt, en frukt bevara måste innehålla hackad hela frukten, i motsats till bara fruktjuice eller bitar av frukt. Många tror också att sylt endast bör innehålla en typ av frukt, snarare än en blandning. I fallet med fikonmarmelad, den bevarar omfattar fikon som kan vara skalade eller vänster oskalade, beroende på personlig smak.

Liksom andra sylt, är fikon marmelad görs av uppvärmnings rengöras och hackad fikon med socker och en liten mängd vatten, och matlagning tills frukten börjar att bryta ner. Många kockar inkluderar även citronskal och en liten mängd salt för smak, även om detta inte krävs. Som fikonen bryta isär och mjuka, släpper de sin naturliga pektin, det ämne som orsakar en jam att företaget upp. Vissa människor lägger mer pektin, för att säkerställa att sylten kommer att ställa, även om detta inte är nödvändigt.

När frukten har mjuknat, kan fikonsylt vara konserverad omedelbart, eller gå igenom en matkvarn att skapa en ännu konsistens innan burk. Vissa kockar väljer "kylskåp konserver," att göra små satser av sylt som måste förvaras i kylskåp, eftersom de inte är förseglade i sterila, uppvärmda burkar. Sanna konserver håller i upp till ett år i ett svalt och torrt, om man antar att burkarna är ordentligt steriliserad och säkert försluten, medan kylskåp konserver måste ätas inom en vecka eller så.

Liksom fikon själva, har fikonmarmelad en mycket söt smak och det ofta har en något kornig textur från de små fröna inuti fikon. Fig sylt är också mycket rik, och färgen kan variera från nästan svart till grönt, beroende på sort av fikon som används. Vissa fikon sylt har en rik rubinröd färg, vilket kan vara ganska slående.

  • Fig.
  • Torkade fikon.
  • Figurerna växer på trädet.