Vilka är de olika typer av livsmedel förpackningsmaterial?

June 22

Livsmedels förpackningsmaterial kan innehålla metaller, papper, kartong, glas, plast, frigolit och trä, för en mängd olika typer av livsmedel och villkor. Den mest lämpliga förpackningar kan bero på ansökan, eftersom olika produkter har fördelar och nackdelar. Vissa ger en hög grad av isolering och skydd för att begränsa blåmärken och kompression, men kan inte låta människor se maten. Andra ger hög synlighet, men minimalt skydd.

Designers av livsmedelsförpackningar måste tänka på flera olika frågor när de väljer material. I första transporten, är det primära målet att hålla säkra livsmedel, och individuella förpackningar kan staplas eller lastas till större kartonger och pallar för skydd. När maten anländer till en destination, måste förpackningen vara prålig att fånga konsumenternas, samtidigt erbjuda skydd.

För färska livsmedel som producerar och kött, är det vanligt att se mat förpackningsmaterial som brickor och korgar gjorda av frigolit, trä, papp eller plast. Dessa tillåter mat att sitta i en solid bas som kan vara täckt med fast eller flexibel transparent plast för synlighet, att ge konsumenterna möjlighet att inspektera maten innan köp. Andra livsmedel kan säckar i flexibla livsmedelsförpackningar material för att göra dem lättare att hantera. Flexibla förpackningar kan också vara användbart för frysta livsmedel allt från ärter tortellini.

Aseptisk livsmedelsförpackningar är tillgänglig för produkter som konserver, steriliserade mjölk och soppor. Denna förpackning kan komma i form av en burk eller burk, eller det kan vara en fodrad pappkartong avsedd att vara lagringsbeständig. Maten inne syns inte, eftersom förpackningen måste skydda den mot ljus. Kartonger används också för mjölk, apelsinjuice, och andra vätskor som kan säljas färsk såväl som i stabila former.

För torra varor, kartong och ibland plast kartonger kan vara gemensamma, medan beredda livsmedel som salsa och hummus kan kräva plast- eller glasbehållare. Dessa livsmedel förpackningsmaterial hålla maten säker fram till användning och kan ge en möjlighet att se maten genom ett fönster eller tydliga förpackningsmaterial. Färska livsmedel som skaldjur och kött som säljs från en räknare kan förpackas i papper och vax omslag.

Designers av mat förpackningsmaterial har ofta nya produkter under utveckling, bland annat produkter med funktioner som temperatursensorer för att varna konsumenterna på att maten har förvarats i osäkra temperaturer. Företag som söker nya förpackningar för sina produkter kan begära prover från olika tillverkare för att lära mer om vad som finns tillgängligt. Vissa företag kan ha miljöhänsyn och kan se ut för återvunna eller komposter mat förpackningsmaterial.

  • Candy ofta insvept i cellofan.
  • Fryst mat måste ha rätt förpackning för att behålla sina näringsämnen och smak.
  • Färskvaror, som tomater, ofta placeras på frigolit brickor och insvept i plastfolie.
  • Asceptic livsmedelsförpackningar är tillgänglig för produkter som konserver.