Vad är Löshår?

July 21

Löshår, även kallade hår väver, är längder av verkliga eller syntetiskt hår som är nära knutna till en persons skalp, lägga längd och / eller tjocklek till personens egna naturliga hår. Det finns flera olika system för att fästa löshår, varav några är mer varaktiga än andra. När väl matchade i färg och konsistens, och professionellt tillämpas av en kompetent stylist, är hårförlängningar utformade för att blanda in och röra sig naturligt med en persons eget hår, vilket gör det svårt att tala om för personen som bär dem. De kan ge volym, förlänga håret, och lägg höjdpunkter eller lowlights. Med rätt underhåll kan vissa anknytningar pågå upp till ett helt år innan de måste tas bort.

Typer av Extensions

Båda hårförlängningar mänskliga och syntetiska är tillgängliga, och båda kommer i en mängd olika färger, texturer, stilar och längder. Varje typ har sin egen uppsättning av fördelar och nackdelar. Naturliga eller människohår förlängningar är oftast betydligt dyrare än deras syntetiska motsvarigheter, men de är oftast anses vara av högre kvalitet. Syntetiskt hår är gjort av kemiskt bearbetade fibrer; även om mer prisvärd, det kanske inte ser så verkliga och kan vara svårare att stil.

Human Hair

Hög kvalitet, långvariga mänskliga hårförlängningar är ofta tillgängliga endast genom salonger. Håret kan tvättas, kondition, torkas och färgas precis som en persons egen hår. Det tenderar också att ge en hel del styling frihet; värmestyling vid temperaturer som når 430 ° F (ca 221 ° C) bör inte skada håret. Detta resulterar oftast i snabbare och längre livslängd stilar med mer glans.

Syntetiskt hår

Tillverkad av olika typer av syntetfibrer, dessa hårförlängningar finns ofta i ett bredare utbud av skönhets leverans butiker, droghandel och andra platser. Kvaliteten på syntetiskt hår kan variera kraftigt, men de två vanligaste typerna är gjorda av Kanekalon och Toyokalon fibrer. Av de två är Kanekalon den mest resistent mot värme, och kan titulera med locktänger och plattänger på upp till 230 ° F (110 ° C) utan att smälta eller andra skador. Toyokalon, men mindre värmetålig, trassel oftast mindre och kan pågå längre.

Applikations Tekniker

Löshår kan fästas på flera olika sätt, beroende på vilken typ av hår, varvid beloppet läggs, budgeten för konsumenten, och hans eller hennes livsstil. När stora mängder hår ska fästas, eller håret väntas pågå under lång tid, en professionell stylist normalt bör konsulteras.

Clip-on Extensions

Mindre, tillfälliga förlängningar vanligtvis inte kräver tjänster av en professionell. Den mest grundläggande typen av förlängningar klipp enkelt på befintliga hår, en process som oftast kan göras hemma utan större ansträngning, även om en stylist kan hjälpa bifoga dem eller färga håret för att bättre matcha bärarens naturliga färg. Hår bifogas detta sätt oftast bara varar en dag eller en natt, även om de kan återanvändas flera gånger.

Micro Länkar och Krymp Länkar

Längre variga förlängningar kan läggas till naturligt hår med metallringar eller keratin slang. I denna process, är håret fäst till en liten ring eller ett rör, som är fastklämd på bitar av äkta hår. Detta är en populär metod, eftersom skador på naturliga hår är minimal och inga lim eller lösningsmedel används som potentiellt skulle kunna irritera känslig hud. De kan dock vara svårt att ta bort, lägga till ytterligare vikt till håret, och kan lossna efter några tvättar, frigöra en del av strängarna. Experter brukar inte rekommendera denna metod för fint hår.

Bindning

Limning eller limning innebär vanligtvis längre väft av hår, spår som kan vara upp till 6 inches (15,24 cm) lång. Ett lim anbringas på rötterna av håret innan förlängningen tillämpas. Denna metod är oftast relativt snabbt att göra, men inte lika länge som andra.

Säkring

En speciell lim kan också användas för att smälta anknytningar till äkta hår. Små bitar av hår kan fästas med denna metod. Hot fusion kan innebära fläta förlängningen i den naturliga hår och limning dem tillsammans med ett vax lim. Mindre vanligt, kan kalla fusions metoder användas för att fästa anknytningar.

Fixerings vanligtvis tar flera timmar att tillämpa, och kräver vanligen en liknande mängd av tid för att ta bort, även om det beror på den exakta tekniken och bindemedel som används. Det finns produkter som gör att fusions göras hemma men professionellt smälta förlängningar tenderar att hålla längre och kostar mer.

Vävning

Löshår kan också sys in i håret. Personens naturliga hår är vanligen flätade tätt och nära hårbotten i cornrows, och väften sytts in i flätan. Processen kan ta lång tid, eftersom personens eget hår måste flätade först, och vissa tycker att hela förfarandet för att vara mycket smärtsamt. Denna metod kan också vara ganska dyrt, även om det vanligtvis varar under en lång tid.

Att välja en stylist

Fattar beslutet att få hårförlängningar kan representera ett betydande ekonomiskt och tid engagemang. Den initiala kostnaden höjs med professionella produkter utformade för att hålla anknytningar, liksom naturliga hår, friskt; förlängningar också normalt kräver täta resor till salongen för underhåll som befintliga hår växer ut. En oerfaren stylist kan göra dåliga val som leder till hår skador, så alla som funderar på löshår bör välja en som har haft rätt utbildning och erfarenhet för att maximera investeringar som krävs.

Hårförlängning yrkesverksamma vanligtvis licensierade kosmetologer välutbildade i de många metoder för att tillämpa hårförlängningar. När du väljer en stylist, bör en person frågar om utbildning, certifiering, och erfarenhet, samt vara specifik om hans eller hennes behov och intressen. Vissa stylister hålla en portfölj med bilder av tidigare kunder, och kommer att erbjuda referenser på begäran.

  • Blond hårförlängningar.
  • En stylist sätta i hårförlängningar.
  • Löshår tillåta människor att ha långt hår direkt.
  • Syntetiska hårförlängningar kan vara ekonomisk, men de tenderar också att se mindre realistiska än människohår.
  • Limning hårförlängningar vanligtvis innebär längre väft av hår som kan vara upp till sex inches lång.