Vad gör en administrativ Clerk göra?

July 29

En administrativ kontorist ger stöd till arbetsledare, chefer och chefer. Han är vanligtvis krävs för att vara flexibel och dela sin tid som behoven hos dessa anställda varierar. Även om han arbetar vanligtvis i en kontorsmiljö, kan han också utföra sina administrativa ansvaret i en produktion, industriell eller tillverkning miljö.

Vad vanligtvis skiljer en administrativ kontorist från en sekreterare är att hans jobb är normalt mer fokuserad på att hålla allmänna verksamhet i trim istället för att hantera dagliga händelser. Han vanligtvis fungerar även för mer än en person. I de flesta affärs atmosfärer, utför han i allmänhet hans jobb med liten eller ingen direkt, daglig tillsyn.

Uppgifterna för en administrativ kontorist är starkt beroende av vilken typ av verksamhet där han arbetar. I allmänhet är han normalt förväntas att planera och genomföra möten, schema resor och transporter och se optimala kommunikation mellan avdelningarna. Om de människor för vilka han arbetar hålls à jour med verksamheten och utvecklingen är han normalt anses lyckat.

Att hålla saker körs smidigt vanligtvis kräver god datorvana. En administrativ kontorist använder ofta olika program för att upprätthålla verkställande kalendrar, skapa kalkylblad och sammanställa rapporter. Hans online-kompetens krävs vanligtvis att bedriva forskning på uppdrag av hans överordnade och upprätthålla e-postkommunikation med affärsbekanta. Han kan också krävas att utnyttja ordbehandlingsprogram för att skriva och redigera korrespondens och använda grafikprogram för att skapa visuella presentationer.

I vissa större företag, kan en administrativ kontorist ofta krävas att övervaka produktivitetsnivåerna i olika avdelningar och rekommendera förändringar för att förbättra effektiviteten. Dessa förslag kan omfatta personalförändringar eller uppgradering eller byta ut stora kontorsmaskiner eller utrustning. En perso i detta läge är också ofta ansvarig för att upprätthålla lager av kontorsmaterial och förhandla erbjudanden med leverantörer.

För att lyckas i denna position vanligen kräver stora organisatoriska och kommunikativa färdigheter. Stöd flera chefer och arbetsledare kräver utmärkta tid kompetensen. Att hålla alla nöjda i allmänhet kräver diplomati och finkänslighet hos en administrativ kontorist.

En gymnasieexamen eller motsvarande krävs normalt för denna position även om en associateâ € s examen normalt föredra. Vissa företag kräver en bachelorâ € s examen i humaniora eller kommunikation. Det är ibland trott att ju mer utbildad hyra befattningshavaren måste ju mer utbildad administrativa kontorist vara. Erfarenhet som sekreterare eller kontorsassistent är bra att komma ifråga för denna position. Bakgrund i datordrift och kontorsstöd anses vara en tillgång.

  • Administrativa kontorister bör vara bekant med en rad olika kontorsutrustning såsom kopiatorer och faxar.
  • Många administrativa kontorister arbetar direkt med allmänheten, förutom ett antal bakom kulisserna-uppgifter.
  • Administrativa kontorister är ansvariga för att upprätthålla sin handledare schema.
  • Administrativa kontorister kan hjälpa till med en eftersläpning av pappersarbete.