Vad är historia pappershanddukar?

June 5

Historien av pappershanddukar är en av serendipity härrör från ett problem storleken på en järnvägsvagn. Scott Paper Company i Philadelphia, Pennsylvania var redan etablerad som en ledande producent av toalettpapper med 1907. Det året president Scott Paper, Arthur Scott, mottog någon beklämmande nyheter från järnvägen bryggor.

En hel järnvägsvagn fylldes med papper som var helt enkelt för tjock för att användas som toalettpapper, eller för något annat ändamål för den delen. Scott funderade öde denna oanvändbara papper, sedan påminde en lokal tidningsartikel från 1879 om en Philadelphia lärare som utfärdade sektioner av mjukt papper till sina elever som ersättning för den enda trasa handduk används communally i skolans badrummet. Det var hennes hoppas att enskilda elever använder pappret en gång och kassera det ordentligt.

Scott fastställt att oanvändbara papper i järnvägen kunde skäras i enskilda avsnitt och säljs som ett alternativ till de trasa handdukar som vanligen används i hushållen. Den Scott Paper Company sålde dessa pappershanddukar under varumärket Sani-Towels att betona sina hygieniska fördelar jämfört bakteriefyllda trasa handdukar. De ursprungliga pappershanddukar var inte en omedelbar succé med konsumenter, dock. I själva verket skulle de välkända perforerade rullar hushållspapper inte införas på livsmedelsbutikhyllorna förrän 1931.

De flesta pappershanddukar saluförs idag innehålla minst två lager av papper trycks ihop, men mer absorberande varumärken kan ha tre eller flera skikt. De första pappershanddukar ofta blekt vitt att betona deras rena och sanitära naturen, men tillverkarna började så småningom att skriva ut tydliga mönster på papperet för att förbättra sin estetik. Andra förbättringar lägga mer yta genom präglade mönster och variera längden mellan perforeringar för att tillåta användare att välja den mängd pappershandduk som behövs för en viss uppgift.

  • De första pappershanddukar blektes vita betona sin renlighet.
  • De flesta av dagens pappershanddukar har två skikt.
  • Ursprunget till pappershanddukar började med en sats av toalettpapper som var för tjock för att spolas.
  • Ursprunget till pappershanddukar kan spåras till Philadelphia.
  • De första pappershanddukar började som toalettpapper.