Vad är några exempel på israeliska Cuisine?

July 13

Israeliska köket är ett av de mest eklektiska i världen. Eftersom Israel är en sådan ett nytt land, är israelisk kokkonst en blandning av rätter från olika nationer, från den populära ryska s judiska till ungrarna "tung användning av paprika. Kåldolmar, anses vara en stapelvara i israelisk mat, faktiskt sitt ursprung i Östeuropa; couscous, även populärt, är en stapelföda i Nordafrika. Exemplen gå på och.

Den enda sanna Israeliska köket är faktiskt inte israeliska alls, men Jewish stället. Skillnaden ligger på dietlagar som gör specifika biljettpris, inklusive fläsk och vissa Seafoods, oacceptabla livsmedel. Kosher mat, som inte tillåter att en blandning av mjölk och kött, är en annan stapelvara i israelisk kokkonst. Bortsett från fisk, mest fisk och skaldjur inte vara kosher, så det är inte en del av den traditionella israeliska köket. Detta inkluderar allt från havskatt och bläckfisk till ostron, räkor och hummer.

Vegetabiliska livsmedel är en stapelvara i israelisk kokkonst. Historiskt grönsaker, sk yara på hebreiska, antingen äts råa eller göras till vinaigrettes, en blandning av vinäger, olja och aromatiska ämnen. Gurkor är en av de mest populära grönsaker, men purjolök, lök och vitlök också ofta betade och äts som en huvudrätt. Ett annat exempel på populariteten av grönsaker i Israeliska köket är den välkända israeliska sallad, en blandning av tomater, lök och gurka, men inte sallad.

Vissa rätter som har sitt ursprung i israelisk kokkonst är nu populär världen över. Knishes är en perfekt prov. Vanligtvis görs med en tunn deg som täcker en potatis, surkål, eller broccoli fyllning, kan en knish vara antingen stekt eller bakad. Kugel, en gryta gjord med äggnudlar, olika grönsaker, och potatis är också populärt. Det bästa vet exempel kan dock vara latkes eller potatispannkakor, som ofta toppad med gräddfil eller äppelmos.

Några andra typiska exempel på israeliska köket inkluderar:

  • Surkål är med i israeliska rätter som knishes.
  • I Israel är potatis knishes ofta toppad med gräddfil eller äppelmos.
  • Lox, en tunn filet av härdad, kallrökt lax, är vanligt Israeliska köket.
  • Ostron kan finnas med i israelisk kokkonst.
  • Couscous, en stapelvara i Nordafrika, är populär i Israel.
  • Eftersom bläckfisk anses inte kosher, är det inte populärt används i israelisk kokkonst.