Hur blir jag en valideringsingenjör?

July 17

En valideringsingenjör ansvarar för att upprätthålla kvalitetskontrollen och säkerhetsnormer för produktutveckling och produktion. Du måste ha en kandidatexamen och flera år av nybörjar arbetslivserfarenhet för att bli en valideringsingenjör. Avancemang till en chefsposition är också möjligt efter att tjäna en Mastera € s examen i detta område. Typiska arbetsuppgifter i detta yrke omfattar testning och kalibrering processutrustning, samt registrering och analys av data.

Den minsta utbildning som krävs för att bli en valideringsingenjör är en kandidatexamen, men vissa arbetsgivare också kan acceptera en fyraårig examen inom teknik, matematik, eller datavetenskap för en post-nivå position. Validering ingenjörer arbetar i en mängd olika branscher, inklusive bioteknik, läkemedel, och flyg-, samt programvara och biltillverkning. Ytterligare specialiserad college utbildning kan behövas för att arbeta inom en viss bransch. Tillsammans med formell klassrumsutbildning, måste du också ha goda problemlösning, kommunikation och ledningskompetens för att lyckas i detta yrke.

Flera års nybörjar arbetslivserfarenhet vanligen krävs för att bli en valideringsingenjör. Detta on-the-job training börjar vanligen efter college examen, men college praktik kan också erbjudas av vissa skolor. Det är bäst att delta i en praktikplats som är relaterat till den specifika bransch som du planerar att arbeta kan dock någon typ av tillverkning erfarenhet förbättra dina framtidsutsikter anställning. Du kan också behöva certifieras i utrustning kalibrering innan du blir en valideringsingenjör. Certifieringsprov är vanligtvis tas efter att du har slutfört college och fick tillräcklig arbetslivserfarenhet.

Validering ingenjörer vanligtvis klassificeras enligt deras utbildningsnivå och erfarenhet. För att erhålla en högre klassificering, kommer du antagligen behöva tjäna en Mastera € s examen i detta område. Många av dessa proffs tjänar sitt Mastera € s examen medan du arbetar i en nybörjar position. Mest Mastera € s utbildningsprogram kan fyllas i på två års heltidsklasser. Efter att ha avslutat din utbildning på forskarnivå, kan det vara möjligt att bli befordrad till en mitten eller övre nivå chefsposition.

När du blir en valideringsingenjör, kan du få arbete i en rad olika branscher såsom läkemedelstillverkning, bioteknik, eller datorprogram. Detta yrke är mycket tekniska och kräver en fördjupad förståelse av tillverkningsutrustning och processer. Typiska arbetsuppgifter av valideringsingenjör omfattar utveckla testprotokoll, upprättande valideringsstandarder och utrustning kalibrering. Dessutom beskrivs registerhållning och testdokumentation som krävs för framtida analys. Du kommer också att behöva schema utrustning reparationer och samordna ditt arbete med andra avdelningar för att hålla produktionen i trim.

  • Validerings ingenjörer kan få i uppdrag att testa och raffinerings designer, samt upprätthålla normer för kvalitetskontroll under produktionen.