Hur väljer jag det bästa Hair Cleanser?

October 29

Hår rengöringsmedel, eller schampo, är en viktig del av många människors dagliga rengöring rutin. Förutom att hålla hår fria från smuts och produktuppbyggnad, vissa hårfärg rengöringsmedel innehåller ingredienser avsedda att förbättra utseendet, styrkan och texturen hos håret. Med hundratals möjligheter, välja rätt hår rengöringsmedel beror på budgeten, individuella behov, och dagliga rutiner.

Plocka rätt hår rengöringsmedel är ofta en fråga om försök och misstag. Nästan alla märken insistera på att deras schampo är den absolut bästa produkten, men ser hur en produkt fungerar på individens hår är det enda sättet att veta vilket rengöringsmedel är verkligen det bästa. Överväga att köpa provstora flaskor av flera märken och använda dem i flera dagar. Detta kan spara pengar samtidigt som en bra match genom experiment.

Innan du väljer ett hår rengöringsmedel, är det viktigt att förstå att olika hårtyper har olika behov. Fint hår kräver olika vård än tjockt hår, och lockigt, vågigt eller rakt hår kan se ut och må bättre med vitt skilda produkter. Många företag hävdar att de har schampo perfekt för olika typer av hår, men även minska fältet ner till rengöringsmedel gjorda för lockigt hår kan resultera i dussintals val.

Efter att ha använt en bra rengöringsmedel, bör håret kännas mjuk och fri från smuts, damm, eller rester från hår produkter såsom hårspray eller gel. Från den utgångspunkten, bör ett hår rengöringsmedel skräddarsys för individuella behov. Människor alltid bråttom kanske vill leta efter ett rengöringsmedel / balsam kombination för att spara dyrbar tid. De med lockigt hår benägna att frizz kan jaga flaskor som förkunnar att ha frizz-fighting ingredienser. Personer med torrt hår benägna att gå sönder kanske vill leta efter milda formler som ger extra fuktgivande ingredienser.

Studie ingrediensförteckningar noggrant för att undvika att utlösa hudens känslighet eller allergi. Personer med allergi mot parabener, måste vissa blommor som lavendel, eller kemisk känslighet vara på utkik efter dessa ingredienser i alla hårvårdsprodukter. Vem som helst med en aversion mot starka dofter bör leta efter oparfymerade rengöringsmedel, även om dessa kan vara svåra att hitta.

För ständiga resenärer, överväga en torrschampo bar. Placerad i en metall eller plast tenn, dessa hår rengöringsmedel likna en tvål, och tillåta täta flygblad att resa med sin favorit schampo utan oro över flygbolagets regler. Torr schampo är också en utmärkt produkt för att ta på camping resor, men var säker på att använda barer med helt naturliga ingredienser för att undvika förorenande naturliga källor vatten såsom floder eller strömmar.

Djurälskare kanske vill undvika hårvårdsprodukter från något företag som använder djurförsök som en metod för produktutveckling. De flesta företag som undviker djurförsök kommer tydligt visa information om produktflaskor. Flera djurvänliga webbplatser underhålla också uppdaterade listor på företag som är kända för att använda djurförsök, och de som inte engagera sig i praktiken.

  • Antibakteriella schampon kan effektivt rengöra håret och huden i hårbotten.
  • Människor som har tjockt eller lockigt hår bör inte använda hår rengöringsmedel som innehåller sulfiter.
  • En bra hår rengöringsmedel bör kunna avlägsna hårspray rester utan att skada håret.
  • Plast flaskor av schampo.