Vilka är de olika typerna av Sander Tools?

October 30

Sander verktyg träbearbetning motordrivna verktyg som är utformade för att släta ytor till en önskad färdigproducerat skick. De finns i en rad storlekar, former och beskrivningar för att uppfylla olika slipkrav. Dessa verktyg kan delas in i fyra huvudkategorier: bandslip, disk slip, trumma slip, och vibrerande slipmaskiner.

Den bandslip är den mest kraftfulla av de sander verktyg. Det fungerar genom att snabbt roterande en kontinuerlig slinga av sandpapper, som är lindat runt två valsar. Bandslip verktyg är väl lämpade för tunga slipjobb, särskilt när stora mängder främmande ytmaterial måste tas bort. Den bandslip är ofta det bästa valet i de inledande faserna av stora jobb som jämna ut däck och trägolv.

Skivan Sander verktyg är ofta mer mångsidig än bandslip, vilket möjliggör mer manövrerbarhet och varierande grad av nötning. Cirkelslip verktyg fungerar genom att snabbt snurr cirkulära dynor av sandpapper, vilka är fästa med hjälp av antingen en krok och ögla system eller helt enkelt ett tryckkänsligt bindemedel. Dessa sandpapper kuddar kan ersättas när de tjänat ut. Det finns två olika typer av disk sander verktyg: pad slipmaskiner och slumpmässig planslipar.

Dynan slipmaskin kan användas på en mängd olika träytor. Det är också till som en avslutning slipmaskin eftersom den ofta användas efter mer slipbandet eller sliptrumma att jämna ut ytan ner till en fin yta. Det finns fyra olika typer av pad sander verktyg.

Varje typ av pad sander utnyttjar en annan sliprörelse. Linjär slipmaskiner använda och tillbaka stroke längs träfibrerna. Planslipar verkar i en cirkelrörelse. Dual rörelse slipmaskiner kan användas med antingen rak linje eller orbital stroke. 3D slip är försedda med tre roterande skivorna som är utformade för att följa konturerna av arbetsytan.

Den excenterslip verktyg, även hänvisad till som en dubbelverkande slipmaskin, är en av de vanligaste och mångsidiga typer av slipmaskiner tillgängliga. Verktyget har fått sitt namn från dess dubbla, slumpmässig slip åtgärder, där sandpapper disken samtidigt spunnet samtidigt som slumpvis flyttas i en oval slinga. Detta säkerställer att ingen del av disken färdas samma väg två gånger. Det skapar också en jämn yta som, till skillnad från dynan Sander, är fri från virvlar.

Vissa modeller av slipmaskin är utrustade med stoftavskiljare för en renare, hälsosammare arbetsmiljö. Dessa fungerar med hjälp av en vakuumeffekt som suger damm i en fastsatt dammpåse eller kapsel. Sugande bort dammet också bidrar till att skapa en ännu jämnare yta, eftersom sandpapper inte hämmas av ett lager av damm.

Den vibrerande sander fungerar genom att flytta en platt dyna med sandpapper i korta, back-och-tillbaka stroke längs träfibrerna. Det är väl lämpad för slutslipning och för mindre, intrikata slipprojekt. Golv modeller av den vibrerande slipmaskin är stora och tunga, men är fortfarande ge bättre kontroll och en jämnare yta än en rem eller sliptrumma verktyget.

Trumman sander är en kraftfull arbetshäst av en slipmaskin. Det t är utformad för att aggressivt ta bort en hel del av ytmaterial, och är konstruerad för användning på stora ytor som ett trägolv. Denna typ av slipmaskin fungerar genom att rotera en cylindrisk slipyta. Trumman sander används med fram och tillbaka stroke längs korn av trä. En vibrerande slipmaskin eller efterbehandling sander krävs ofta att avsluta slipjobb.

  • Den bandslip är den mest kraftfulla typen av elektrisk slipmaskin.
  • En excenterslip skapar en jämnare yta än en bandslip.
  • För ett litet område, kan en handhållen manuell slipmaskin vara ett bättre alternativ än att investera i en makt slipmaskin.