Vad är en Baking Mix?

January 2

En bakning mix är en blandning av ingredienser till vilka vätska, och ibland olja, ägg eller andra ingredienser tillsätts för att producera bakverk som muffins, kex, kakor och brownies. De tidigaste ettor gjordes under den industriella revolutionen och varit till hjälp för dem som saknade tid att stanna hemma och noggrant förbereda mat. Dessa var vanligen recept för puddingar eller gelatin.

Kex och muffins bakmixer var snart erbjuds, och utvecklades nästan samtidigt. De stora namnen i USA för dessa tidiga mix former var varumärken som fortfarande känner, liksom Jiffy och Bisquick. Betty Crocker erbjöd de första mix sorter för tårta på 1920-talet.

Förutom att spara tid, många kockar, främst kvinnor, föredrog förutsägbarheten i bakning mix. Med korrekt uppmätta ingredienserna, skulle sannolikheten för att vrida ut snygga bakverk vara en stor hjälp. Tidiga mixar frågade ofta för tillsättning av många ingredienser, men snart, många mixar kom med äggpulver, vilket gör den separerande, sprickbildning eller misshandeln av ägg onödiga. Du kommer fortfarande hitta några sorter som kräver en hel del extra arbete. Faktum är att vissa är bara något lättare än de torra ingredienserna du skulle blanda på egen hand.

Andra bakning mix typer lämnar mycket lite att tillägga, kanske en kopp mjölk eller vatten. Målet mot att skapa bekvämare men ändå "hembakat" mat har drivit bageriindustrin där det är idag. Det lutar nu mot ännu mindre arbete av bagaren, genom att sälja saker som kakdeg som helt enkelt kan placeras på kastruller eller förgräddade paj skal.

En sak som bakmixer av idag tenderar att ha gemensamt är ett antal stabilisatorer som håller resultaten relativt enhetlig. När vi bakar från grunden, kan små skillnader i ingredienser leder till kaotiska och oförutsägbara resultat. Stabilisatorer att hålla kakor fuktig, muffins höga och kex krispigt.

Den motsatta änden av bakning mix spektrumet erbjuder mixar som är gjorda av inte alltför bearbetade ingredienser. I specialitet och naturliga livsmedel butiker, finns en mängd olika mixar som är gjorda av ekologiska mjöl, är vegan eller vegetarian, är glutenfri, eller innehåller mycket enkla ingrediensförteckningar med få kemiska tillsatser. Mixer för scones är ett populärt val.

En sorts konst har blomstrat runt bakning mix industrin. Hemmafruar på 1930-talet och framåt kan njuta av bekvämligheten av mixen, men var skickliga på att lägga till och förbättra på mixar genom att lägga frukt, kryddor, aromer, eller hemlagad glasyrer. Fortfarande några bagare tenderar att känna att även den bästa mixen är ofullkomliga, och att de flesta recept egentligen inte kräver så mycket mer arbete än mixen. Det är sant om du är van till true "från scratch recept" kan du märka en kemisk liknande smak till de mer kommersiella mixar. Andra som har fötts upp på livsmedel som framställts av bakmixer kan, omvänt, föredrar dem till bakverk gjorda från grunden.

  • Kakmix.
  • Bakpulver och bakpulver, som vanligtvis används vid bakning.