Vad är ett Mail i rabatten?

November 25

En post i rabatten är en produkt rabatt som måste lösas in per post, i motsats med omedelbar rabatter, som löses in vid köptillfället. Produkter som kommer med ett mail i rabatten brukar tydligt märkta för att indikera detta, varna konsumenterna på det faktum att de kan ta emot pengar tillbaka på sina inköp om de är villiga att gå igenom processen att lämna in en rabatt per post. Mail i rabatter kan också erbjudas mer generellt av en butik för inköp av ett visst märke av produkt, eller inköp över ett visst belopp.

För konsumenterna är en av fördelarna med ett mail i rabatten att det ibland kan vara högre än en butik rabatt. Även om en post i rabatten kan vara lite av en olägenhet att hantera, en del människor gillar också tanken på att ta emot en monetär belöning flera veckor eller månader efter köpet. Företag som post i rabatter eftersom de gör det ser ut som en produkt är billigare, och många konsumenter inte följa igenom på rabatten processen, vilket gör att bolaget kan behålla höga vinster samtidigt ser ut att ge rabatter till kunder. Däremot kommer en butiks rabatten för en produkt appliceras med varje försäljning, så företaget inte har råd att erbjuda en rejäl rabatt.

Vid hantering ett mail i rabatten bör konsumenterna ta några steg för att se till att de får sin rabatt. Det är en bra idé att kopiera kvittot och rabatten formuläret efter fyllning ut, och behålla dem tills rabatten har anlänt, som bevis på att formen fylldes ut och in. De flesta av de former tyder på att rabatten kommer att anlända i en viss tid, och tidsfönstret för rabatten ankomst bör noteras i en kalender som en påminnelse.

Om en rabatt inte kommer fram i tid, bör konsumenterna inte tveka att ringa företaget för att ta reda på vad som händer. Det är där behålla kvittot och rabatten formuläret kan vara till stor nytta, eftersom konsumenterna kan ge solida bevis för att de köpt produkten och skickade den form i, följa anvisningarna för att få rabatten.

Konsumenterna bör också vara medvetna om att ett mail i rabatten inte nödvändigtvis leder till ett kontant eller check betalning. Vissa företag post tillbaka presentkort eller kuponger för andra produkter i stället för en kontant rabatt. Villkoren i rabatten brukar tydligt anges på förpackningen, så för folk som vill ha en kontant rabatt specifikt, skall villkoren läsas noga.

  • Vissa företag utfärda kuponger snarare än kontanter för en post-i rabatten.
  • Mail i rabatter inte skickar in inköpsbevis och en rabatt formulär för att göra anspråk på erbjudandet.