Vad Trekking Poles?

January 17

Det finns två skolor av tanke när det gäller att vandringsstavar. En åsikt är att de är värdelösa i bästa och kan även vara något annat än farliga kryckor. Den andra uppfattningen är att vandringsstavar uppmuntra människor att komma ut i den friska luften och njuta av en god gammaldags kardiovaskulär träning. Oavsett synvinkel hålls, är det en bra idé att förstå vad vandringsstavar egentligen är och vad de är avsedda att göra.

Även känd som vandringsstavar eller promenadkäppar är trekking pole innebar att personer att fördela sin kroppsvikt och chocken på lederna när hon gick på ojämn mark. Tillsammans med extra tillförsel av balans när man går upp eller ner stenig terräng, vandringsstavar är bra för bland annat hela kroppen i processen för promenader. På grund av detta, trekking pole användare hävdar att det finns färre fall av ansträngande ett knä eller övertidsarbete ryggen. Den enkla handlingen att använda vandringsstavar kommer att tillåta användaren att täcka mer mark snabbt och effektivt och med mindre trauma för kroppen.

Många människor anser vandringsstavar för att vara en viktig del av outdoor. Visst, har tillverkare av vandring och campingutrustning gjorde det väldigt lätt att ta polerna tillsammans, så att de kan vara praktiskt för även korta promenader i skogen och andra webbplatser. Trekking pinnar eller stolpar kommer ofta i teleskopmodeller, vilket gör att användaren kan justera längden på stolparna för att passa höjden på användaren. Denna funktion gör också vandringsstavar att lätt lagras i en ryggsäck eller ryggsäck när den inte används. Typiskt kommer polerna inkludera mjuka grepp som passar handen bekvämt. De mjukare grepp tillåter håller stången att förbli något bekväma även om vandringen är lång.

Det finns flera andra funktioner att tänka på när du köper vandringsstavar. Vissa modeller levereras med små stötdämpande utrustning inbäddad i ena änden av polerna. De mer omfattande modeller levereras med justerbara inställningar så att användaren kan välja den mest bekväm miljö för terrängen som ska täckas. Dessa stötdämpare kan vara till hjälp när man går neråt, eftersom de hjälper till att absorbera en del av trängdes med nacke och axlar som är naturligt när man går i en nedåtgående riktning.

Det finns en mängd olika tips om slutet av vandringsstavar. De tre vanligaste tips mejslade, enda punkt, och gummibelagd. Den mejslade punkten är mer mångsidig av de tre, men gummi tips excel på hårt underlag och enda punkt är bäst lämpad för hårt packad snö och is. Medan aluminium används ofta för både singel och mejslade tips, har karbid blivit mer populärt de senaste åren och kan snart vara det vanligaste valet för metallspetsar.

Andra funktioner, såsom en monterad riktningskompass och stoppning strax ovanför tips, oftast inte anses viktiga av trekking pole purister, som insisterar på att syftet med polen är att hjälpa till med balans och maximera användningen av kroppsstyrka. Allt som inte är direkt påverkar dessa mål tros vara onödiga tillsatser. Oavsett åsikt kan vandringsstavar finns på många sportartiklar butiker, särskilt de som är specialiserade på camping och friluftsutrustning.

  • Treks sker ofta över varierad terräng, i motsats till etablerade vandringsleder.
  • Vandringsstavar hjälper trekkers att navigera branta sluttningar och bibehålla balansen på stenig terräng.