Hur man använder Leafpad Textredigeraren på din Raspberry Pi

January 13

Bland tillbehören i Program-menyn på din Raspberry Pi är Leafpad, som är en enkel textredigerare. Du kan använda den för att skriva och ordbehandling, men itâ € s inte idealisk för att skapa tryckfärdiga dokument. Itâ € s mest användbar för att redigera dokument som är avsedda att läsas av datorer, såsom webbsidor och konfigurationsfiler.

Hur man använder Leafpad Textredigeraren på din Raspberry Pi

Menyerna är logiskt organiserade, och om du € någonsin har använt en textredigerare på en annan dator, du € ll hitta runt i Leafpad lätt.

Menyn Arkiv används för att starta nya dokument och öppna, spara och skriva ut filer. Thereâ € s också en möjlighet att sluta här, även om du kan bara stänga Leafpad fönstret.

Menyn Redigera ger dig verktyg för ångra och göra om ditt arbete, klippa ut, kopiera, klistra in och radera, och välja hela din text. Leafpad använder Windows genvägar också, så du kan använda Ctrl + C för att kopiera, till Ctrl + V klistrar, Ctrl + X för att klippa, och Ctrl + A för att markera all text.

Menyn Sök har alternativ för att hitta ett visst ord eller en fras, hoppa till en viss rad i dokumentet, eller ersätta en vald ord eller en fras med ett alternativ. Du kan klicka i rutan för att ersätta allt på en gång, eller gå igenom dem individuellt.

Sökandet och ersätta funktioner belysa alla förekomster i gult, och den som itâ € s för närvarande inriktad på i blått. Du kan använda menyn Sök för att gå framåt eller bakåt genom resultatlistan.

Menyn Alternativ har alternativ för att ändra typsnitt (även om de valmöjligheter är mer begränsade än du € re förmodligen brukade), slå på Word Wrap (vilket betyder texten fortsätter med att en ny rad när den når kanten av fönstret) och slå på radnummer. Den automatiska strecksatsen funktionen innebär att varje indrag används på en rad automatiskt tillämpas på nästa rad när du trycker på Enter.