Top Tio sätt att kämpa mot MAT Test relaterad ångest

January 21

Tar Miller Analogier Test är viktigt, men du behöver inte låta lite sista-minuten ångest spåra ur ansträngning du har gjort förbereda för MAT testet. Här är tio tips för att bekämpa eventuella ångest du har.

Andas under MAT-testet

När människor blir nervösa, de ofta spända musklerna, vilket kan göra det svårt att andas djupt eftersom musklerna runt din bröstkorg är täta. För att bekämpa denna tendens, se till att du tar dig tid att andas under MAT. När du har valt ett val för varje fråga, ta ett andetag. Mer syre kommer att få din hjärna och gör det lättare för dig att tänka klart.

Ta en paus under MAT testet

Det sista du kanske vill göra under MAT är att ta en paus. När allt är testet tidsinställda! Men om du panik, tar en paus kan vara en av de mest användbara saker du kan göra. Blunda och ta djupa andetag i ca 15 sekunder. Denna teknik kan hjälpa din ångest fade och bryta om du rusar eller andra gissa själv.

Sträck under MAT-testet

Om du är orolig under MAT, kan det faktiskt vara en fysisk sak. Försök sträcker armarna över huvudet, vrida fram och tillbaka, flytta benen - allt för att få din kropp i rörelse och ditt blod cirkulerar så det kan transportera syre till hjärnan.

Sluta inbillar värst under MAT testet

Det är uppenbarligen inte en bra idé att föreställa dig själv att få ett lågt betyg på MAT medan du tar det. Ett bra sätt att ta dig ur ditt huvud är så enkelt som att flytta din penna. Skriv något - vad som helst - ner för att flytta din uppmärksamhet från din ångest till betong problemet framför dig.

Sakta ner under MAT testet

En av de viktigaste biverkningarna av provtagande ångest rusar - och det är en av de värsta saker du kan göra på MAT. För att göra saken värre, när du rusa, ofta vet du att du rusar, vilket kan göra dig ännu mer orolig.

Även om du är orolig för att ligga bakom i tid, det är aldrig en bra idé att gå fortare än du är kapabel att gå, eftersom det kommer att öka sannolikheten för att du kommer att göra slarvfel. Bromsa (genom att se till att du skriver ner din teknik och kontrollera varje svar val) kan faktiskt minska ångest, eftersom det kommer att göra dig lite mer säker i dina valda svaren.

Hoppa en svaghet under MAT testet

En källa till oro på MAT, inte helt oväntat, är frågorna. När en bisarr utseende analogi term eller en fråga typ som du vet att du är inte så bra på dyker upp, kan det vara skrämmande.

Men bara för att en fråga är framför dig betyder inte att du måste jobba på det. Om du känner en viss fråga är en svaghet i din, speciellt om du vet svårighetsgrad är hög, inte stressa ut genom att arbeta på det.

Hoppa över det och komma tillbaka till det om du har tid, eller välja en bokstav (A, B, C eller D) i förväg att du kommer att använda för alla dina gissningar, så du behöver inte slösa tid att tänka på vilken bokstav att välja slumpmässigt på frågor du verkligen gissa på.

Håll perspektiv under MAT testet

Ångest är ofta resultatet av en mental fokusering på något obehagligt som kan hända. Om du känner dig orolig eller panik under MAT, kan det hjälpa att komma ihåg att även om du fortfarande sitter i den stolen, är du den i kontrollen av testets utfall.

Det är verkligheten. Det är också verklighet att ditt liv är mycket mer än MAT och dess resultat, och att verkligheten kan hjälpa om du känner dig nervös om testet.

Var bent under MAT-testet

Prova att ringa för att vara besvärad ett skämt eller rolig situation om du känner dig stressad ut under MAT. Den enkla handlingen att le kommer också koppla dina ansiktsmuskler, lugna ner dig, och sätta dig i en något bättre humör. Eller, gör en fånig ansikte vid datorn - allt för att bryta mönstret av ångest och allvar för en sekund eller två.

Känn vad du känner under MAT testet

Har du någonsin varit så stressad ut från en traumatisk händelse som du hade svårt att prata eller ens tänka? Den djupare du känner, desto mindre tydligt du tror. Problemet är att när många människor känner något smärtsamt, de spända musklerna för att undvika smärtsamma känslor, bromsande deras andning och därmed göra det svårare för deras hjärnor för att få syre.

Ett sätt att undvika detta är att låta dig känna vad känslor du upplever under testet. Att försöka stänga av känslor kommer bara skapa mer spänning. Inte älta känslor, bara låta dig känna det, acceptera den finns där, sedan gå tillbaka till din teknik. Och definitivt inte slösa din energi genom att skrika på dig själv för att vara nervös.

Använd positiv self-talk under MAT testet

De flesta människor har lite samtal med sig själv i huvudet - Det kanske låter lite galen, men det är sant. Men problem kan uppstå när din self-talk är negativ eller dyster - som ångest.

Försök målmedvetet tänka positiva uttalanden, som "Jag kan göra det här!" Eller "Jag gör bra hittills." Du kanske inte helt tror själv på den tiden, men positivitet kommer att bli mycket bättre för din mentala tillstånd än negativitet . Plus, kommer det förmodligen faktiskt hjälpa dig att göra bättre. Kom ihåg att du har förberett för testet och berätta för dig att dina förberedelser kommer att löna sig - vilket det verkligen kommer!