Vad är en diabetiker sår?

December 15

Läkare inte riktigt förstå varför vissa patienter med diabetes så småningom kommer att utveckla en diabetiker sår, men det är vanligast i de med neuropati. Diabetiska sår kommer i allmänhet i form av ett sår, vanligen på fötter och nedre extremiteterna. Detta kan delvis orsakas av neuropati i fötterna, vilket kan orsaka stickningar, brännande, och så småningom en hel förlorad känsel i en eller båda fötterna. När känslan är förlorat, patienter ofta canâ € t säga när en fot har skurits, punkterad, eller till och med trasiga. Även om detta är en teori, det har också visat sig att den stora majoriteten av diabetiska sår drabbade har en magnesiumbrist. Kosttillskott eller äta magnesium-rika livsmedel kan erbjuda måttlig lindring.

Innan en diabetiker sår kan behandlas effektivt, måste läkarna först avgöra i vilken utsträckning området har skadats. Blodflödet i det drabbade området testas eftersom ordentlig cirkulation är avgörande för läkning. Röntgenstrålar eller magnetisk resonanstomografi kan också utföras för att bestämma om såret har förlängt bortom ytan för att påverka muskel- eller benvävnader. Att veta dessa saker upp framför kan bidra till att avgöra hur väl ett sår kan läka. I vissa fall kan såret inte vara behandlingsbar, och lemmen måste amputeras.

Behandling för diabetiska sår innefattar att ta bort alla infekterade eller död vävnad från området och rengör den med en saltlösning. Såret täcks sedan för att förhindra förorening eller infektion från externa källor. Nästan alla typer av medicinsk förband kan användas för att täcka en diabetiker sår, men specialiserade dressing med vissa mediciner och tillägg kan användas för sår som inte svarar bra på behandlingen.

Patienterna är också skyldiga att hålla vikten av det drabbade området så mycket som möjligt. Beroende på omfattningen av såret, kan fullt sängläge krävas. För mindre allvarliga sår, kan patienten behöva använda en rullstol, kryckor, eller annan metod för att hålla vikten nere det skadade området. Totalt kontakt avgjutningar (TCCS) kan också användas eftersom de tar nästan all trycket på såret och har en utmärkt framgång för läkning. De är tidskrävande att sätta på, dock, och vissa läkare föredrar en lättare borttagbar alternativet för frekventa inspektioner sår.

Infektionskontroll måste kontrolleras strikt för att undvika allvarliga komplikationer och amputationer. För de flesta patienter att få en infektion är den farligaste omständighet av att ha en diabetiker såret och är den faktor som mest sannolikt leda till amputation och längre läkningstider. Såret måste hållas rena och fria från föroreningar. När infektioner förekommer, bör ett brett spektrum antibiotikum administreras för att täcka eventuella patogener som kan ha smittats såret. Mycket allvarliga infektioner kan kräva medicinering som skall administreras intravenöst.

  • Diabetiker bör inspektera alla delar av ben och fötter för sår eller sår på en regelbunden basis.
  • Diabetesfotinfektion kan kräva amputation av fötter eller ben hos patienter som inte reglera blodsockernivån.
  • Personer med diabetes kan uppleva dålig cirkulation i fötterna.
  • Att behandla en diabetiker sår involverar bort all död hud och sköljning såret med en saltlösning.
  • En fot röntgen kan användas för att bekräfta en bruten fot för en diabetiker som inte har någon känsel i fötterna.
  • Patienter kan behöva använda kryckor för att behandla en diabetiker sår.
  • De flesta diabetiker behöver få dagliga insulininjektioner för att kontrollera sina blodsockernivåer.