Vad är en sammanhållen bandage?

December 21

En sammanhängande bandage är en typ av bandage som vidhäftar till sig själv men inte vidhäfta till andra ytor, såsom huden. Det vanligaste användningsområdet för sammanhängande bandage är att linda benen, och bandage kan användas på både människor och djur. Kohesiva bandage är vanligt förekommande i första hjälpen kit och kan även köpas i en mängd olika material, former och storlekar. Kohesiva bandage används för att stoppa blödning, immobilisera lederna, klänning sår, säkra venkatetrar och hålla kirurgiska förband på plats. De kan också hjälpa till att kontrollera svullnad, ökar cirkulationen, främja läkning, behandla magsår och minskar inflammation.

Kohesiva bandage tillverkas av stickning eller vävning en kombination av bomull, polymergarn och latex i ett stretchigt gasbinda material. Materialet är lätt, luftig, slitstark och har bra elasticitet. Säkra en sammanhållen bandage på plats kräver vanligtvis användning av klipp eller stift, men det finns några plåster på marknaden som kommer att fungera utan att använda några ytterligare fästelement. Bandage kommer också i en mängd olika färger, vilket gör dem mer tilltalande för barnen. Veterinärer föredrar att använda sammanhängande bandage på djur eftersom materialet inte fastnar på hår eller päls och kan lätt tas bort.

När du köper sammanhängande bandage, en typiskt kommer att köpa materialet i rullar. De kohesiva bandage material genomsnitt 1-6 tum (ca 2,5-15,2 cm) i bredd, med 3-5 meter (ca 0,9-4,6 meter) på en rulle. Beroende på typen och tjockleken av det kohesiva bandaget materialet, kan en vanligen riva materialet för hand för att få den önskade mängden. När den inte kan rivas av för hand, kan det lätt skäras med en sax. Bandaget är flexibel, andas och bekväm att bära.

Användningsområdena för plåster är många. Vid användning av ett sammanhållet bandage för komprimering, är det viktigt för användaren att reglera täthet wrap. Man bör se till att bandaget är tillräckligt stram för att komprimera området men inte tillräckligt tätt för att skära av cirkulationen helt.

Kohesiva bandage kan köpas online, på apotek eller droghandel, eller de kan delas ut av läkare och rehabiliteringsspecialister. Bandage är mycket billigt. När man jämför sammanhängande bandage för köp, bör man leta efter den övergripande kvalitet, hållbarhet, flexibilitet och porositet. De material som används för att göra bandaget bör också övervägas. Bomull är att föredra framför latex eftersom det är mer absorberande och typiskt inte orsaka allergiska reaktioner.

  • Kohesiva bandage är vanligt förekommande i första hjälpen kit.
  • Kohesiva bandage kan användas för att linda stukningar att minska svullnad.
  • Kohesiva bandage brukar svepa lemmar på både människor och djur.
  • Kohesiva bandage är utformade för att hålla sig till sig själva, men inte sår eller omgivande hud.