Vad är en koaxial Converter?

April 2

En koaxialomvandlare är en anordning som omvandlar en audiovisuell kontakt till en enda-stiftskontakt. Tekniskt koaxial hänvisar till en typ av fysisk kabel, men i detta sammanhang betyder det oftast en viss typ av kontakt. Itâ € s möjligt att använda en koaxial omvandlare i mer än en inställning, med olika teknik som används i varje. De vanligaste är att omvandla RCA audiovisuell ledningar, eller omvandla en optisk ljud bly.

Koaxialkablar involverar fyra komponenter: en central kopparkabel, en plastisolator runt detta, en kopparskärm runt det, och ett plasthölje runt utsidan. Denna uppställning tillåter kabeln att överföra information via radiofrekvenser i form av en elektrisk ström, och samtidigt minimera interferens. Termen koaxial kommer från det faktum att de två kopparkomponenterna färdas i samma riktning: det är, delar de en axel.

Inom ramen för en omvandlare, har koaxial mer än en möjlig betydelse. Omvandlaren kan helt enkelt vara en fysisk omvandlare som kombinerar flera signaler till en enda koaxial bly och uttag. Det kan också se till att förändra en signal från en optisk puls till en elektrisk signal.

En specifik form av koaxial omvandlare arbetar med RCA-kablar. Dessa är en uppsättning av tre kablar som bär bilden, vänster-kanals ljud och höger kanal ljud respektive. De är kända i vissa länder som kompositkabel.

Omvandlaren som används i denna situation kommer att ta dessa tre kablar och kombinera information i en enda koaxialkabel. Detta ansluts sedan till en en-polig uttag på en tv. Detta uttag kallas antingen en RF-uttag eller helt enkelt en antennuttaget. Itâ € s värt att notera att detta bara är en fysisk lösning och vann? € t nödvändigtvis en lämplig signal för att visa en bild. Det kommer antingen kräva en separat enhet som kallas en RF-modulator, eller för signalen att gå via något med en modulator inbyggd, till exempel en videobandspelare.

En annan form av koaxial omvandlare fungerar i digitalt ljud. Det tar en signal från en anordning som ger en optisk signal som fungerar genom att sända ljuspulser ned en fiberoptisk kabel. Omvandlaren tar därefter informationen från denna optiska signalen och matar ut den som en elektrisk signal, som kan bäras av en koaxialkabel. Eftersom detta förändras själva signalen, snarare än att bara göra kabeln fysiskt passa en socket, kommer denna typ av koaxial omvandlare kräver normalt en egen strömförsörjning.

  • Koaxialkabel används normalt för att skapa nätverk och kabel-TV installation.
  • RCA-kablar, som arbetar med en typ av koaxial omvandlare.