Vad är Vanilla Rooibos?

April 23

Vanilla rooibos är en varm dryck som liknar te som är gjord av de infused, torkade blad och stjälkar av Aspalathus linearis växten, som växer i Sydafrika och innehåller antingen hackade vaniljstänger eller vaniljarom. Även om det inte är tekniskt te, är rooibos ofta kallas rött te eller rött buske. Sydafrikaner har druckit rooibos i århundraden. Under de senaste åren, har naturligtvis koffeinfria rooibos blivit populära i hela världen på grund av dess jordig smak och antioxiderande egenskaper. Tillsatsen av vanilj till rooibos lägger fler antioxidativa egenskaper och en varm sötma för att balansera ut den rika smaken av rooibos.

En av anledningarna till populariteten av vanilj rooibos är dess smak. Svart, grön, och vita teer innehåller tanniner som ger en sammandragande smak några tedrickare finner obehagligt. Dessutom kan tanniner blockera upptaget av järn i kroppen. Rooibos är låg i tanniner och naturligt något sött. Tillsatsen av vanilj betonar sötma utan tillsats av socker.

Teet blir allt tillgängligt i hälsokostbutiker, livsmedelsbutiker och via webbplatser. Det är tillgängligt via en rad olika tillverkare i antingen påsar eller lösblad formuläret. Traditionellt sydafrikaner dricker rooibos utan mjölk, men moderna växtbaserade tedrickare lägga ofta mjölk eller sötningsmedel, ibland både för att göra en vanilj rooibos latte.

Rooibos är tillgänglig i antingen gröna eller röda sorter. Röda rooibos torkas och rullas, eller jäst, och är något sötare än dess mindre högförädlade grön motsvarighet. Gröna rooibos innehåller mer nyttiga ämnen än röda rooibos och är något dyrare.

Liksom te, vanilj rooibos innehåller föreningar som har en positiv inverkan på hälsan. Historiskt sydafrikaner drack rooibos att behandla sådana sjukdomar som sömnlöshet, allergier och hudåkommor. Forskning har visat rooibos att ha gynnsamma effekter på hjärt- och kärlhälsa genom att förbättra de lipidprofiler av försökspersoner. Andra studier har visat rooibos kan ha anti-cancer egenskaper. Vanilla rooibos innehåller fenolföreningar som skiljer sig från svarta, vita och gröna teer men har en liknande antitumöreffekt.

Vanilla rooibos kan innehålla vanillin antingen i form av vanilj arom eller spån från vaniljbönor, beroende på märke. Om vanilj rooibos innehåller verkliga vaniljstänger, då det skulle ha ytterligare hälsofördelar från vanilj. Enligt resultaten från flera studier, kan vanilj bromsa tillväxten av cancerceller och förhindra mutationer i normala celler som ibland leder till cancer. Vanilla kan också störa bodyâ € s produktion av en förening som leder till degenerativa sjukdomar i hjärnan som Alzheimerâ € s eller Parkinsonâ € s.

  • De sydafrikanska vanilj rooibos är en varm dryck, liknande te, som är gjord av de infused, torkade blad och stjälkar av anläggningen.
  • Rooibos är infödd till Sydafrika.