Vad är det bästa Diet för uppblåsthet?

May 30

Uppblåsthet, en känsla av buken täthet ibland åtföljda av gas och rapningar, kan vara mycket obehagligt och till och med pinsamt. I många fall är detta irriterande fenomen kopplat till matvanor, och kan avhjälpas genom att göra mindre justeringar till sin kost. För att bestämma den bästa kosten för uppblåsthet förebyggande, är det nödvändigt att först lokalisera personliga uppsvälldhet triggers. För många människor är uppblåsthet orsakas av ett högt intag av fett eller fibrer, en känslighet för mejeriprodukter, eller helt enkelt genom att svälja för mycket luft medan man äter. Etablera den bästa dieten för uppblåsthet prevention är ofta en process för att tillfälligt avskaffa potentiella triggers och övervakning uppblåsthet i den trigger frånvaro.

Fettrik mat är en vanlig uppblåsthet trigger. Detta beror på att livsmedel som innehåller mycket fett kräver mer koktiden än sina friskare motsvarigheter. Som ett resultat, kan de förbli i magen under betydande tidslängder, belasta diners med en kvardröjande känsla av obekväm fyllighet. För att avgöra om rika måltider är att skylla för uppblåsthet, försök handla fettrik mat för magert protein och hjärt-hälso grönsaker, frukt och fullkornsprodukter.

Något förvirrande, men det är ibland hjärtvänlig mat - särskilt bönor, linser och grönsaker som kål och brysselkål - som utlöser uppblåsthet på grund av kroppens svårt att smälta deras högt fiberinnehåll. För att fastställa bästa kosten för uppblåsthet förebyggande och samtidigt fortsätta att ge näring åt kroppen med friska naturliga livsmedel, prova att tillfälligt avskaffa fiberrika livsmedel och sedan återinföra dem under en period av flera veckor. Gradvis ökar sin intag av dessa livsmedel gör att matsmältningssystemet att anpassa sig till bearbetning fiber och kan minska tendensen att svälla.

För vissa individer, att uppblåsthet resultat från en oförmåga bearbeta laktos, socker som finns i mejeriprodukter. De som misstänker en laktoskänslighet kan NYUTRUSTA sin kost för uppblåsthet förebyggande av handel komjölk för mjölksubstitut såsom soja- eller ris-baserade mjölk och glass. Alternativt kan vissa individer upptäcker att ett kosttillskott som förbättrar kroppens förmåga att bearbeta laktos kan vara tillräckligt för att eliminera magbesvär och gas.

I vissa fall är uppblåsthet inte orsakats av vad man äter, utan av hur man äter. Överskott luft sväljs under måltider kan fastna i magen, vilket resulterar i en obehaglig känsla av tryck i buken. För att förhindra denna händelse, äter långsamt, tar dig tid att medvetet tugga varje tugga. Som en extra bonus, äta långsamt tenderar att översätta till att äta mindre, vilket minskar chanserna för uppblåsthet och matsmältningsbesvär orsakade av enkla overindulgence. Slutligen, försök att undvika kolsyrade drycker under måltider, eftersom deras bubblor kan bidra till känslor av fullkomlighet.

  • Dricksvatten kan hjälpa till med uppblåsthet.
  • Dricka kolsyrade drycker kan orsaka uppsvälldhet.
  • Personer med laktosintolerans eller mjölkallergier kan uppleva uppblåsthet efter att ha förtärt mejeriprodukter.
  • Kostförändringar kan hjälpa till att lindra uppblåsthet obehag.
  • Äta massor av salt kan orsaka uppsvälldhet.