Vad är olika typer av Styrketräning Rutiner?

May 15

De flesta alla styrketräning rutiner inkluderar varma upp övningar och övningar för att kyla ner. Det finns styrketräning rutiner för nybörjare såväl som intermediär och avancerad utbildning. Vissa rutiner är speciellt skapad för kvinnor, medan andra är utformade för män. Det finns program för ungdomar och andra för barn.

Typer av styrketräning rutiner varierar vanligtvis i förhållande till den nivå av kondition krävs och nivån av styrka man hoppas att uppnås. Flera minuter av varma upp övningar vanligen utförs innan ett träningspass. Detta kan inkludera någon typ av aerob träning följt av lätt stretching.

De flesta styrketräning rutiner utformade för nybörjare normalt omfattar grundläggande knäböj. Några grundläggande bitar av gym utrustning kan omfatta en bänkpress och kabeldrag. Roddmaskiner kan ingå i styrketräning för att bygga och toner armmuskler. Lockarna utförs vanligen med användning av måttligt viktade hantlar.

Styrketräning rutiner för kvinnor vanligtvis utförs med hjälp av utrustning. Viss utrustning kan omfatta träningsband och hantlar eller hantlar. Instruktion kan ingå som en del av styrketräningsprogram. Hur att upprätthålla god kropps inriktning kan läras ut till nybörjare. Vissa övningar för styrketräning kan fokusera på armar, ben och axelmuskelgrupper som använder hantlar.

Män som deltar i styrka utbildning rutiner kan också innefatta weight som en del av programmet. Sessioner kan omfatta användning av bänkpress och remskivor. Handstående, push ups och pull ups används ofta för styrketräningsövningar. De flesta rutiner är utformade för män som vill bygga styrka och utveckla musklerna i de övre armar, bröst och axlar, men även andra områden kan fokuseras på också. Ökad intensitet görs vanligtvis genom att lägga till det antal reps som utförts under en session.

Tonåringar och barn i skolåldern kan delta i styrketräning träning också. Enkel träningsutrustning i en skolas gymnastiksal eller skolgården lekplats sägs erbjuda fördelar för barn. Träningsband används i många styrketräning för barn, samt lätta hantlar. Som alltid, är vuxen tillsyn rekommenderas.

Fitness experter rekommenderar generellt att alla styrketräningsprogram bör inte vara långt, oavsett deltagarens kondition. En övning träning med fokus på styrketräning utförs typiskt två eller tre gånger per vecka. Dessutom har många personer som deltar i styrketräning rutiner varvas med kardiovaskulära aktiviteter. Detta är känt som crosstraining och rekommenderas.

  • Hantelcurl är ett effektivt sätt att bygga starkare biceps.
  • Styrketräning rutiner införliva ofta viktlyftutrustning.
  • Styrketräning rutiner kan omfatta användning av bänkpress.
  • Lätt stretching utförs vanligtvis innan styrketräning rutiner.
  • Armhävningar kan lätt integreras i styrketräning rutiner.