Fotografering Städer Använda digitala SLR

February 5

Oavsett om du bor i en sömnig liten stad eller en metropol som svämmar över av mänskligheten, kan din digitala SLR fånga hjärtat och själen i din hemstad. Du kan experimentera med att ta bilder på natten, när staden är dramatisk eller övergiven, eller under dagtid, då de boende och deras verksamhet gör staden vimlar med vitalitet.

Fotografera en stad på natten

För nattfotografering, skapar du en exponeringstid med din digitala systemkamera som visar fina detaljer av stillastående objekt, men bilar som rör sig genom scenen visas som strimmor av ljus.

Fotografering Städer Använda digitala SLR

Montera kameran på ett stativ och inte aktivera bildstabilisering funktionen. Välj Bulb shooting_mode "> skytte shooting_mode"> mode, som håller kameralinsen öppna tills du släpper avtryckaren. Du behöver en fjärrenhet för att utlösa slutaren; annars kan fingret på avtryck överföra vibrationer till kameran.

En liten bländare - f / 11 eller mindre - begränsar mängden ljus som kommer in i kameran. Använd kamerans lägsta ISO-inställning för att ge dig en korrekt exponerad bild trots den långa exponeringen. Den faktiska mängden tid du lämnar objektivet öppna beror på mängden ljus i scenen. Kamerans histogram med LCD-skärmen hjälper dig att avgöra om bilden är korrekt exponerad. Använd en vidvinkel till normal brännvidd - 28mm till 50mm. Om du har massor av höga byggnader i förgrunden, välj en brännvidd bred nog att inkludera byggnader på båda sidor av gatan.

När du fotograferar en scen med starkt ljus, visas en stjärna runt varje ljus. När du tar med en mindre bländare (större f / stop nummer), har stjärnan fler spikar.

Om den viktigaste delen av din scen är inte under autofokus punkt, kan du flytta kameran med stativ kontrollerna tills fokuspunkten är där du vill ha den. Tryck på fjärrbrytare att utlösa avtryckaren halvvägs för att uppnå fokus, och sedan använda stativ spaken för att flytta kameran till önskat läge.

Håll aren öppen i 10 till 15 sekunder, eller ännu längre om det inte finns många gatu eller bygglampor belysta.

Fotografera stads folkliv

Fotografering liv på gatorna med din digitala systemkamera är spännande. Använd Kontinuerlig Drive-läget och om du ser något intressant händer - en improviserad streetdance eller en hemlig kyss - kan du fånga en sekvens av bilder.

När du fotograferar ett gatubilden, människorna är stjärnorna i fotografiet; därför du vill styra skärpedjupet, vilket innebär att du använder bländarprioritet läge och en öppning mellan f / 4,0 och f / 8,0. En brännvidd på 100mm eller längre låter dig zooma in på scenen utan att komma för nära.

Fotografering Städer Använda digitala SLR

Var noga med att få tillstånd från någon du fotografera om de är identifierbar - eller helt enkelt hålla din kamera i luften och leendet. Om personen ler tillbaka, du har tillåtelse att ta bilden. Om ditt ämne ger dig en hård tid, säga att du är ledsen och radera bilden framför sig. Observera att du inte kommer att kunna använda dina fotografier kommersiellt utan att få ett modellrelease.

Ibland kan man få bra bilder av skyltfönster som visar människor inne och artiklar för försäljning, plus att du får en återspegling av det omgivande området i fönstret. Var noga med att fotografera ett fönster från en sned vinkel så att du inte får din reflektion i bilden.

Fotografering Städer Använda digitala SLR