Vad är olika rätter med spenat och ricotta?

November 10

Spenat och ricotta är båda stöttepelarna i italiensk matlagning, och många rätter som para ihop de två drag på den kulinariska traditioner. Dessa två ingredienser kan kombineras och serveras med eller pasta. Kombinationen gör också en utmärkt fyllning för salta kötträtter. Flera pizzarecept använder spenat och ricotta tillsammans. Andra typer av maträtter gynnas också av den milda, salta och lite söt blandning av dessa två ingredienser.

En enkel men mångsidig kombination av spenat och ricotta innebär att blanda de två och lägga kryddor som önskas - oftast italienska kryddor som oregano och vitlök. Den resulterande blandningen är mycket mångsidig. Den kan användas som fyllning i ravioli, cannelloni, eller någon annan sort av pasta som behöver en fyllning. Om så önskas, kan den användas som topping eller sås för pasta, tack vare mjukheten hos ricottaost.

Att ricotta är en så mjuk ost innebär att en blandning av spenat och ricotta är ett bra val för användning i stoppning köttbitar. Detta tillför smak till kött, särskilt till ibland intetsägande kött som kyckling. Den lägger även fukt till det inre av en styckningsdel, vilket kan förhindra överdriven uttorkning under tillagningen.

Många lasagne recept kombinerar spenat och ricotta samt. Vissa blandar ihop dem, vissa lägger dem i olika lager. Vegetariska lasagnas är särskilt benägna att använda den här smakkombination, men rätter som innehåller kött gör ofta använda det också.

Italienska pizzor vanligtvis inte omfattar den fasta lager av ost brukar ses ovanpå amerikanska pizzor. Vanliga sorter har en tunn och smakrik skorpa med lite ost, grönsaker och andra toppings utspridda på pizzan. Spenat och ricotta smälter fint på denna typ av pizza skålen.

Inte alla program som kombinerar ricotta och spenat är baserade på strikt italienska recept. En paj som är mycket lik en quiche kan göras vid matlagning med spenat och ricotta. Spenaten är gemensam för båda rätter. Den ricottaost är mycket mjuk och mild och fyller samma roll i denna maträtt som äggsmeten gör i en paj. En hybrid maträtt som tillför ricotta en ost till en paj recept är säkert möjligt också, eftersom ägg, spenat och ricotta blandning fint.

Ricotta kan användas tillsammans med spenat i alla situationer där en mjuk, rik och mild ingrediens som kan kallas för. Många omeletter kombinerar spenat och färskost, till exempel. En mycket liknande omelett kan göras genom att använda ricotta ost i stället för färskost.

  • Ricotta och spenat är klassiska lasagne ingredienser.
  • Spenat.
  • Spenat och ricotta fyllda pastasnäckor är en populär bakad pastarätt.