Vad är Vägassistans?

December 15

Vägassistans är en tjänst till en bilist vars fordon har en uppdelning eller mekaniskt fel på vägbanan. Roadside tjänsten erbjuds vanligen med en bilist är full täckning försäkring, via bolag såsom AAA. Det kan också erbjudas en bilist genom ett kreditkortsföretag, inköp av däck eller när man köper ett nytt fordon.

Emergency vägassistans täcker många problem en förare kan uppleva på vägbanan. Dessa inkluderar platt däck, låsas ut, mekaniska fel, slut på bränsle eller döda batterier. I situationer som dessa, kommer entreprenörerna i vägkanten serviceföretag komma ut till bilen och hjälpa till att ta hand om problemet. De åtgärder de vidtar för att hjälpa föraren kommer att bero på vad problemet är.

En förare som upplever en punktering kan förvänta sig en entreprenör för vägassistans företag att komma ut och ändra hans däck. Om han inte har ett reservdäck, kommer vägkanten professionella köra honom till en anläggning med tillstånd för att få hans däck fast. Kostnaden för fastställande av däcket betalas av föraren, men det finns oftast ingen avgift för färdtjänst.

Nycklar som är låsta i bilen kan hämtas av proffs vägkanten tjänster. Tillverkare godkända verktyg används för att komma in i bilen för att hämta nycklarna. Om föraren har förlorat sina nycklar, är en professionell låssmed skickas åter nyckeln fordonet. Föraren är bara ansvarig för kostnaden för låssmed och en ny uppsättning nycklar.

Om en förare upplever ett mekaniskt fel på vägen, han kan kalla sin vägassistans leverantör. Operatören kan skicka en bärgningsbil för att transportera föraren och hans fordon till en reparationsverkstad, oftast inom en förutbestämd radie. Föraren är vanligtvis inte ansvarig för kostnaden för släptåg, eftersom den omfattas i serviceplanen. Han är ansvarig för de nödvändiga reparationer av sitt fordon.

När en förare får slut på bränsle, kommer vägassistans företaget leverera en liten mängd gas. Volymen av gas, vanligtvis runt tre gallon (11,36 L), är precis tillräckligt för att göra det möjligt för föraren att komma till en bensinstation för att fylla upp. Med de flesta vägkanten serviceplaner, kostnaden för gas i ingår i medlemskapet.

I fallet med ett dött batteri, kommer en vägassistans professionell skicka någon ut att hoppa starta fordonet. Det är inte nödvändigt för föraren att ha sina egna kablar. De flesta yrkesverksamma kommer att rensa bort förarens batteripolerna och hoppa starta fordonet. Det finns oftast ingen avgift för denna tjänst.

  • En död batteri kan sträng en bilist vid vägkanten.
  • Roadside assistans kunde hjälpa en bilist blåsa en punktering.
  • Roadside assistans kan gas upp bilar som är tomma.
  • Vägassistans kan hjälpa till med att byta ett däck.