Hur kan jag skapa en Art Deco Living Room?

April 5

Skapa en Art Deco vardagsrum är lika enkelt som att låta din fantasi för att bära dig tillbaka till en gammal Hollywoodfilm. Moderna och klassiska linjer blandade med eklektisk möbler och konst definierar Art Deco vardagsrum. Din Art Deco vardagsrum kan uppnås genom att blanda strömlinje möbler med geometriska mönster och dämpade väggar med stänk av chockerande färg. Art Deco handlar om att hitta den balansen mellan klassisk och modern design och göra den till din egen på ett sätt som firar båda stilarna.

Ordna ett snitt soffa i din Art Deco vardagsrum. Det ger inte bara ett område för samtal utan också representerar modern komfort. Placera den mot bakgrund av dämpade väggtoner, såsom grått, ecru eller blekt grönt, så att soffan är stjärnan i rummet. Välj en soffa i en djärv, prålig färg eller stänka med kuddar terar geometriska former.

Väggarna i en art déco vardagsrum bör aldrig trångt. Välj en eller två ovanliga konstverk som verkligen dyker mot dämpad bakgrund och arbetet med de övriga stänk av färg som du har placerat i rummet. En enkel svart hylla med tre bowlingstift målade klarrött, en gammal bromsljus eller en färgrik målning av en 1920-eran kvinna är bra exempel på den typ av konst som ger karaktär till en art deco vardagsrum.

Vissa stilar design samtal för mix och matcha tyger, men Art Deco är mycket enklare. Välj ett tyg och hålla fast vid det. Om du vill ha vilda geometriska former i ett område matta eller draperier, se till att använda samma mönster för kuddar. Om du väljer en primär färg som rött för att knyta rummet tillsammans, vara trogna den färgen hela din art déco vardagsrum.

Om du har tur nog att ha en art déco-vardagsrum med ek paneler, hålla fast vid det. Den klassiska enkelhet eken är en stor grund att bygga resten av rummet. För att lägga till lite arkitektoniskt intresse på rena väggar, använda trä gjutning för att skapa rektanglar runt i rummet. Skapa lite Hollywood glamour i ditt Art Deco vardagsrum genom att lägga glas och krom belysning, lampor för att belysa din konst, speglar för att reflektera ljus och antikviteter för att knyta designen tillbaka till historien.

Art Deco-stil kan spåras till 1925 världsutställningen i Paris, då det var med under utställningen. Kommer i hälarna på de dekorativa excesser den viktorianska eran, firade Art Deco minimalism med inslag av fantasier. Dess popularitet har vari genom åren, men dess inflytande kan ses i många andra stilar och arkitektur.

  • En art deco vardagsrum kan innehålla kuddar terar geometriska former.
  • Väggarna i en art déco vardagsrum bör aldrig trångt.