Vad kännetecknar renässansen Möbler?

January 14

Kännetecken för renässansens möbler visar ett skifte från gotisk design influenser av geometri och lövverk teman till bilder från Bibeln, mytologi och historia. Renässans möbler reflekterade ett förnyat intresse för konst genom de rika, med utsmyckade carving på stolar, bordsben och skåp smyckade med figurer. Denna epok i historien inspirerades av grekiska och romerska ideal.

Renässans möbler först dök upp i Italien, där hantverkare började smycka sitt arbete med prydnads scener tagna från konsten och ett föränderligt intresse för naturvetenskap. Religion och kristendom kan representeras av snidade paneler inspirerade av kyrkor och palats. Tidiga bitar av renässansen möbler fokuserade på smaker av de rika och inte ansågs lämpliga för vanliga hemmabruk.

Hantverkare från andra europeiska länder reste till Italien för att lära sig den framväxande stil av möbler byggnad, med början i det 14th århundradet. Franska konstnärer kopierade italienska design men raffinerad stil genom att snida intrikata mönster på lådor och skåp paneler. De franska hantverkare fortsatte att införliva gotiska lövverk mönster i renässansmöbler. Stolar blev större och mer utsmyckade med höga, rikt snidade ryggar.

Nederländska möbelbyggare började använda ebenholts och annat virke i stället för den traditionella ek under renässansen. Den flamländska renässansen möbler under 17-talet såg en förskjutning från den italienska inflytandet i mer originell design. Tabeller tog vanligtvis en rektangulär form med rullning på benen. Artister började använda marmor eller mosaik mönster på bordsskivor. Klädsel dykt upp, med silke, väv, eller lädersäten som förekommer på stolar.

The Tudor stil och elisabetanska möbler England utvecklades också under 17-talet. Engelska möbler byggare kombinerat gotiska influenser med bilder från mytologin och kristendom. Under regeringstiden av Elizabeth I, var vreden lagt till benen av möbler, tillsammans med utformningen av massiva, stolpsängar kallas elisabetanska sängar. Dekorativa kornischer och rikt snidade stolpar vanligtvis förärat dessa sängar. Möbler under denna period började synas med snidade sköldar, familjvapen, eller vapensköldar för att känna igen familjens härkomst.

Historiker identifierar renässansen som perioden mellan den 14: e och 17-talen. Denna epok i historien åtföljs breda förändringar i utbildning och kultur inspirerade av konst, litteratur och religion. Renässansen överbryggade perioden mellan medeltid och modern tid. En av de mest kända konstnärerna under denna tid var Leonardo da Vinci, som blev känd som en renässansmänniska.

  • En kopia av Michelangelos David skulle passa in i någon renässans dekor.