Vad är en Gips Lift?

September 27

En Gips hissen är en bit av anläggningsmaskiner som används för att uppföra tak och väggar. Traditionella Gips tak byggdes med hjälp av en eller två personer för att lyfta och hålla ark väggskivan på plats medan en annan installations används skruvar eller spikar för att fästa den till takbjälkar. Med hjälp av en gipsvägg lyft, kan en enda person snabbt och säkert bygga väggar eller tak med en kraftigt minska risken för muskelbristning eller skada. Drywall hissen inte bara hjälper till att höja materialet i rätt läge utan också håller den på plats medan installatören fäster den till däcket.

De första Gips hissar gjordes från rudimentära träbjälkar, ibland kallade T-stöd. Medan installationsprogrammet fortfarande hade att lyfta gipsskivor till tak nivå, kunde han använda T-stöd för att hålla den på plats tills det var säkert fastsatt. Den moderna Gips hissen är lite mer komplicerat, och är utformad för att underlätta den svåra uppgiften att lyfta gips upp till taket.

Dagens Gips hissar är tillverkade av stål eller aluminium och har tre grundläggande delar. Det finns en hjulförsedd bas som gör att installatörerna att enkelt flytta hissen runt i rummet. En cranking mekanism är fäst vid basen, och används för att lyfta och sänka gips efter behov. Slutligen finns det en justerbar stödlist. Den är tillverkad av en serie av stödbalkar som håller gips på plats med kraftiga metallkrokar. Denna stödyta kan roteras i en komplett cirkel, så att gips kan manövreras efter behov.

Det finns ett antal olika modeller och alternativ som finns när man väljer en hiss. Vissa versioner är lätt och portabel, och kan även vika upp för att passa in i en lastbil eller van. Andra är tyngre och mer stabilt konstruerat, men kan vara svåra att transportera. Dyrare versioner kommer typiskt erbjuda mer hållbarhet och mångsidighet, och ofta gör det möjligt för stödplattan för att manipuleras på ett större område av vinklar och positioner. Veven Systemet kan manövreras manuellt eller hydrauliskt, vilket gör det lättare att lyfta drywall på plats.

Små Gips hissar kan hyras från de flesta byggvaruhus, och kan enkelt demonteras för att passa in i en bil eller lastbil. Att driva en gipsvägg lyft, placera ett ark Gips i krokarna med målgång sidan nedåt. Nästa vinkel gips så att den är i rätt läge för montering. Arket bör vara horisontell för takmontage eller nästan vertikal för installation på väggarna. Använd veven för att höja bladet på plats och fäst det ordentligt innan du sänker lyften.

  • Gips hissar tillåter en person att på ett säkert och enkelt bygga väggar eller tak.