Vad är en Guillemet?

December 6

Den Guillemet är ett skiljetecken i kategorin parade konsoler som verkar för att bifoga en uppsättning ord. Det är formad som två linjesegment gångjärn till en pil. Dessa kan vara antingen enkla eller dubbla märken, och många språk använder denna skiljetecken som citattecken. Detta är hur de ser: «och». Med tillkomsten av datorspråk och digitaltryck, har symbolerna också komma att få ytterligare funktioner.

Guillemet är ett franskt ord, trodde uppkallad efter sättare som först graverad och tryckt på "franska citat." På engelska kallas dessa vinkel citat, men detta är en sällan stött skiljetecken. I mindre vanliga fall kan de också kallat "anka sparkar citat" för sin likhet med djurets lera utskrifter. Ibland är de mis-heter guillemot, som är en typ av havsfågel.

Franska är inte det enda språk som använder Guillemets som citattecken. Spanska, ryska och schweizisk-tyska är några av de många språk som använder dem för samma ändamål - att visa och separat tal. Olika språk kan använda dem på olika sätt, dock. Franska startar ett citat med en vänsterpekande Guillemet, och slutar den med en höger pekar man, i likhet med gaff ringlad smarta citat som används i engelska typ. Danska vänder pilarna "riktning inåt, och det finska språket använder dubbla högerpilen skiljetecken exklusivt.

Den enda märket Guillemet ser ut så här: <och>. Dessa används i vissa språk som kapslade, sekundära citattecken, på samma sätt som engelska s enkla citattecken. De specialtecken som inte finns på en typisk engelsk tangentbord. För deras approximationer, ojämlikheten symboler för mindre än (), även kallade brokets, används, och skrev två gånger när det behövs.

De tecken har också kallat diamant konsoler och sparrar, den senare en hänvisning till de triangulära ränder av militära rang gradbeteckningar och heraldiska sköldar. Digital, är tecknen definierade som vänster och höger vinkel citattecken. De har sina egna standardiserade alfanumeriska beteckningar. Med utnyttjande av symbolerna relativa sällsynthet i normal text, flera datorprogram använder Guillemets som avgränsare för att markera början och slutet på logiska operationer. Casual användare av datorer har också vanligen antagit dessa parentes i textbaserad kommunikation för att beskriva en avsändarens tillstånd eller åtgärd, till exempel för att uttrycka "flinande."

Dubbla Guillemets har blivit universella symboler i elektronisk utrustning för Snabbspolning framåt och bakåt inspelningar. Alltmer har rätt vinkel citationstecken fått användning i engelska print som antingen ett alternativ för tre punkter (...) eller som en märkning som anger fortsatt textinnehållet på annat håll. Omvänt, i andra språk, den Guillemet som citattecken används alltmer omväxlande med de engelska skiljetecken "och".