Vad är Cup Cheese?

August 25

Cup ost är en mycket mjuk, syrlig ost som har gjorts i århundraden av Amish och mennoniter i Pennsylvania Dutch land. Denna bredbar ost sägs ha en starkare lukt än Limburger och ett klibbigt konsistens liknar melass. Det är lätt att förbereda, och sker vanligtvis genom kokning bearbetad amerikansk ost med smör, bakpulver, vatten och mjölk.

Cup osten ibland med keso istället för amerikanska. I denna variant, är osten i kombination med grädde, smör, bakpulver och salt, och dessa ingredienser kokas ihop tills stuga ostmassan har smält. Ibland parmesanost eller majsmjöl tillsätts till blandningen. Osten lagras sedan i en kruka, eller kopp, i kylskåp. När förseglad med ett tättslutande lock för att förhindra den från att torka ut, kommer det att hålla i flera veckor.

Dessa typer av ostar är en stapelvara i Pennsylvania holländska köket, där de ofta i stora kvantiteter och serveras på bröllop och kyrkliga kvällsmål. Den mjuka osten sprids på hembakat bröd eller kex och ofta toppat med hemlagad gelé. Cup osten används också i många Amish dessert recept för att göra pajer och cheesecakes och läggs till potatisrätter, ägg. och soppor samt.

Amish kopp ost recept är oftast utformade för hemmabruk, och kopp ost är inte allmänt tillgängliga i butiker. De kan ibland hittas i specialbutiker eller bondemarknader i Lancaster County, Pennsylvania, område. Cup ost kan säljas på dessa marknader genom Amish eller mennoniter själva. Det kan också säljas till vägkanten står utanför enskilda Amish bondgårdar.

Det är inte den hälsosammaste av ostar eftersom det är mycket hög i mättat fett, natrium och kolesterol. Cirka 67% av de totala kalorierna i koppen ost är från fett, även om den inte innehåller några transfetter. Den har ganska lite av protein och små mängder av flera mineraler, dock innefattande kalium, så det har vissa näringsvärde.

Alla typer av koppen ost görs med obehandlad, opastöriserad mjölk. Standarden pastöriserad mjölk som säljs i de flesta butiker kommer inte att producera önskad konsistens och syrlighet. Denna typ av mjölk är lätt tillgänglig för Amish eftersom de höjer sina egna mjölkkor. På andra områden kan det vara svårt att hitta, även om det kan säljas till ekologiska gårdar och naturliga mataffärer i vissa områden.

  • Cup ost är en mycket mjuk, syrlig ost som har gjorts i århundraden av Amish och mennoniter i Pennsylvania Dutch land.
  • Cup osten ibland med keso.