Vad är Ampalaya?

October 10

Allmänt känd som bitter melon, är ampalaya en växt som växer i tropiska och subtropiska områden runt om i världen. Frukten av växten kan användas som en krydda i många typer av mat, samt fungera som ett naturläkemedel för ett par hälsofrågor. Även om användningen av ampalaya är vanligare i Indien, Kina, Afrika och delar av Karibien, är dess användning börjar sprida sig, särskilt bland dem som förlitar sig på homeopati att behålla sin goda hälsa.

I utseende, är ampalaya avlånga och sport en exteriör som verkar vara täckt med vårtor. Inuti kommer en mogen växt har en tunn yttre lager av kött, liksom märg som är röd till färgen, och något sött. Det finns också en hålighet som är fylld med plana frön. När ampalaya är helt mogna, fröna är också något röd i färgen. Om inredningen är vit, betyder att frukten har ännu att mogna och kanske inte är redo för användning i vissa recept där tanken är att lägga till en touch av bitterhet till smaken.

Ampalaya används i en rad olika typer av mat. Ibland är det kött och märg används som ingredienser i maträtter. När receptet kräver användning av ampalaya som är något sött, innebär detta att köttet används innan anläggningen är fullt mogna. Skulle receptet samtalet för att lägga något bitter, då mogna ampalaya måste användas. Köttet och märg kan konsumeras råa eller kokta tillsammans med andra ingredienser för att få den perfekta konsistens och kombination av smaker.

Vid användning i naturläkemedel, är ampalaya ofta torkas och krossas till ett pulver. Pulvret kan därefter blandas med andra örter och föreningar, eller konsumeras ensamt för behandling av olika hälsoproblem. Under åren har människor hävdade att bittermelon hjälper till med olika typer av rötningsfrågor, lindrar förstoppning och hjälpmedel i behandlingen av malaria. Många utövare av homeopatisk medicin rekommenderar inte användning av denna särskilda botemedel för alla som har sår eller är benägen att halsbränna, sedan han ämnet kan förvärra dessa villkor.

Under senare år har en del forskning indikerat att ampalaya kan ha viss effekt på behandling av HIV-infektioner, eller åtminstone lindra några av symptomen som utvecklas under användningen av andra anti-HIV-läkemedel. Denna lilla mängd forskning är inte allmänt accepterat som bevis positivt av många inom det medicinska området. För närvarande finns det ett behov av mer tester innan nivån på effektivitet som denna växt har på HIV symtom kan bedömas korrekt.