Vad är den statliga Motto Georgia?

October 7

Den södra delstaten Georgia, med smeknamnet "The Peach State" har mer än en motto, även om man är mycket mer accepterat än den andra. Många tror att staten motto Georgien är "Visdom, rättvisa, Moderation", eftersom det enkelt visas på sidan av statens dubbelsidig statlig tätning, vilket är oförändrat sedan 1799. Den andra sidan av tätningen, men har inskriptionen "jordbruk och handel," erbjuder ett urval av valspråk.

När tidiga statliga lagstiftare godkände Georgiens dubbelsidig tätning den 8 februari 1799 var kortfattade instruktioner anges om dess utseende. Framsidan av tätningen visar en tre-pelarsalen struktur håller upp statens "konstitution". Varje pelare är dekorerad med en banderoll:. "Visdom", "rättvisa" och "Moderation" De tre pelarna representerar också de tre etablerade grenar av statliga och federala regeringen - lagstiftande, dömande och verkställande makten, respektive.

Historiker pekar Platon som källan till chefen statlig motto Georgien. Den grekiske filosofen skrev i Republic att dessa pelare, tillsammans med "Mod", utgör den grundläggande konstruktionen av civiliserade regering. Även modet inte företräds av en pelare eller med namn, är en enda beväpnad soldat, stående i givakt mellan "rättvisa" och "Moderation" sägs representera denna andra kvalitet.

Den andra sidan av tätningen emellertid förkunnar djärvt "jordbruk och handel" runt perimetern. Av denna anledning, många tror att detta är en annan stat motto Georgia, trots Tennessee har valt detta för dess officiella motto. I centrum för denna förkunnelse på baksidan av förseglingen är en bild som visar ett segelfartyg som bär en amerikansk flagga och två mindre expeditionsbåtar, med en bonde och avlägsen brädgård bredvid dem.

Ingen officiell statlig motto Georgiens faktiskt valt dock. I själva verket, bara några tiotal stater har en officiell motto. Den enda förändring som har skett till Georgiens stats sigill sedan 1799 var 1914, då lagstiftarna ändrat datum på båda sidor av tätningen att läsa "1776" - det år av amerikansk självständighet. Tills dess, förseglingen läste "1799," för när staten gick med i facket.

Staten motto Georgia från framsidan av tätningen, "Visdom, rättvisa, Moderation" vinster på sin konkurrens när staten flaggan anses. Flera versioner av Georgiens statlig flagga sedan 1902 har borrning bara framsidan av statligt förseglar, längs den vänstra sidan i ett fält av blått. Den nuvarande versionen av flaggan, som antogs 2003, också bär tätningen och medföljande motto. Det också tydligt anger, "I gud som vi litar."

  • George är Peach staten.