Vad är Paulownia?

March 10

Den Paulownia är ett släkte av träd hemma i Asien. Beroende på vilken taxonomi används, finns det mellan sex och 19 arter som hör till gruppen. Många av dessa träd är tropiska eller subtropiska, och det finns bara en handfull som kan hittas i de mer tempererade områden i världen. Den mest populära medlem av Paulownia är P. tomentosa, även känd som prinsessan trädet kiri träd, kunglig Paulownia, eller kinesisk empress träd.

Den härdigaste medlem av släktet är också prinsessan trädet, vilket resulterar i dess popularitet. Medan de flesta medlemmar av Paulownia släktet är tropiskt, prinsessan trädet kan vintertemperaturer till 0 ° F (ca -17 ° C). Endast ett fåtal andra, P. fortunei och P. elongata, klarar kyla vintertemperaturer där de måste vintern genom månader av villkoren till 20 ° F (ca -6 ° C). Ett import till områden som USA och Europa, var Paulownia bara förde till väst i början av 1800-talet. Ursprungligen sprids av det holländska Ostindiska kompaniet, har de härdigare versioner av Paulownia sedan fått medborgarskap i Europa och Nordamerika.

Den önskvärda i prinsessan trädet varierar beroende på plats. I dess infödda Kina och Japan, är det värdefullt för sina stora, prydnads blad, lila blommor och delikat trä. En massiv avsalugröda är träden höjs för deras trä, som i sin tur används i ett antal dekorativa processer, inklusive tillverkning av möbler, instrument, skålar och lådor. På grund av sin styrka, är det också används i timmer och konstruktion.

I USA, har trädet fått namnet invasive art när den hittas i naturen. Prinsessan träd är extremt snabbväxande, och kan tolerera en mängd olika markförhållanden. Kunna växa i infertila, steniga jordar och miljöer förstörts av eld, kan prinsessan trädet reproducera snabbt, ta över en störd område, och kolonisera den eller skjuta inhemska arter ut. Dessa egenskaper, samma som gör det en sådan värderas avsalugrödor i en del av världen, gör det en olägenhet i andra.

Trädet har blivit en skogs gröda i andra delar av världen, eftersom den japanska efterfrågan på dess trä är så hög. Japan import skördade Paulownia från länder som Kina, Thailand och Taiwan, och så långt bort som Brasilien, Argentina, och Paraguay. Paulownia träd upp på plantager världen över, och skördas för deras virke.