Squelching Myter om tyngdförlustläkarmottagning

February 2

Viktminskning kirurgi är i nyheterna nästan dagligen. Du kan höra allt från glödande rapporter om sparade liv till skräckhistorier om operationer gått fel. Ingen tvekan om du känner folk som har haft operation eller om du känner någon som känner någon som har haft operation. Och precis som spelet i skvaller, rapporter förvrängt. Här är några myter om viktminskning kirurgi som du kanske har hört - och det är mogna för rätande.

Du kommer aldrig att återfå din vikt

Viktminskning kirurgi är bara ett verktyg - hur mycket vikt du förlorar och hur mycket av att viktminskning du behålla är upp till dig. De flesta patienter gör återfå lite vikt - en del så mycket som en 20 till 30 procent, och andra ännu mer än så. När du går igenom viktminskning kirurgi, har du inga garantier för att du kommer att vara smal hela ditt liv. Men om du äter en hälsosam kost och följa en bra övning rutin, är dina chanser att inte återfå vikt förbättrats avsevärt.

Du kommer aldrig vara hungrig

Efter din viktminskning kirurgi, kommer du att uppleva hunger - men inte direkt. Strax efter operationen, många patienter upplever det som beskrivs som huvud hunger, som är som abstinensbesvär från livsmedel. Efter din kropp anpassar sig till att äta så små mängder, kommer du att känna endast mycket milda förnimmelser av hunger i många månader.

Ett år eller två eller flera efter din operation, kommer du definitivt uppleva hunger. Men till skillnad från innan din operation, du behöver bara en liten måltid för att tillfredsställa den hunger. Du kommer definitivt att kunna äta mer på ett sammanträde än du kunde äta direkt efter din operation - men försök att äta endast 20 minuter och begränsa dina snacks.

Viktminskning kirurgi är den enkla vägen

Ingenting retar en viktminskning kirurgi patienten mer än att höra någon säga att viktminskning kirurgi är den enkla vägen. Det finns inget enkelt om det. Tänk dig följande:

  • Du måste gå igenom rigorösa fysiska och psykologiska tester för att säkerställa att du är en lämplig kandidat för operation.
  • Du kan behöva kämpa med ditt försäkringsbolag så operationen är täckt.
  • Du kan möta komplikationer från operationen.
  • Du måste uthärda om fyra veckor av vätskor och mosad mat - inte kul!
  • Du måste lära dig ett helt nytt sätt att äta - och det finns konsekvenser om man inte följer reglerna. Du kan kasta upp, lida dumpning syndrom, erfarenhet illamående, och få mat som fastnat i din stomi (öppningen av din nya liten påse till din tunntarmen) - och det gör ont!
  • Som systemet anpassar sig till operationen, kan du ha ett verkligt problem med illamående.
  • Du kan förlora en hel del av ditt hår för en tre till fem månader efter operationen.
  • När du inser att du inte längre kan använda mat för komfort, måste du justera psykiskt och hitta nya sätt att hantera.

Du kan inte bli gravid efter viktminskning kirurgi

Många patienter har svårt att bli gravid före operation och upptäcker att de är mycket bördig efter operation. Detta är goda nyheter om du vill ha barn - eller det kan vara dåliga nyheter om du inte gör det.

Tvärtemot vad många tror, ​​är mycket möjligt graviditet efter viktminskning kirurgi. Patienterna är mycket mindre risk under graviditet eftersom deras andra hälsoproblem har minskat eller försvunnit. Efter din vikt är tillbaka till det normala, och förutsatt att du inte har några andra hälsoproblem, kan du räkna med att ha en normal förlossning.

Om du är en kvinna i fertil ålder, använda två former av preventivmedel i ett år efter operation. Under det första året, är du inte äter tillräckligt för att ge näring själv plus en växande fostret, så du vill inte bli gravid då. Dessutom, vill du koncentrera dig på din egen viktminskning under det första året. Bättre säker än ledsen.

Du ska vara glad efter operation

Olyckliga människor finns i alla former och storlekar. Gå ner i vikt garanterar inte lycka. Som sagt, du kommer att hitta många belöningar - både fysiska och känslomässiga - när du når en normal vikt. Du kommer att ha en starkare känsla av självkänsla och dina hälsoproblem kommer att vara mycket mer under kontroll. Men viktminskning kirurgi inte kommer att lösa alla dina problem, och du vill inte gå in på det tänker det kommer.

Viktminskning kirurgi är mycket riskabelt

Många förknippar viktminskning kirurgi med en mycket hög risk för död, men det är bara inte verkligheten. Dödligheten i samband med viktminskning kirurgi anses vara hälften av 1 procent, när en erfaren kirurg utför operationen.

Kolla även in de hälsorisker som vistas sjuklig fetma. Du kan löpa betydligt större risk vistas på det sättet än du kommer att opereras.

Du kommer att ha en stor kropp

Efter viktminskning kirurgi, förlorar du en hel del vikt i form av fett, men du kommer inte nödvändigtvis ha en snygg kropp. Som du gå ner i vikt, kommer din hud inte nödvändigtvis krymper tillsammans med din kropp, vilket kan lämna dig med massor av slapp hud. Motion kommer tona dina muskler och hjälper dig gå ner ännu mer i vikt, men det kommer att göra något för din hud. Du kan behöva tillgripa ha plastikkirurgi för att ta itu med överflödig hud - detta bara beror på din egen kropp och hur den reagerar efter operationen.

Du kanske inte har den perfekta kroppen, men du ska vara frisk!

Viktminskning kirurgi kommer att spara ditt äktenskap

Egentligen är det tvärtom. Antalet skilsmässor bland par där den ena har haft viktminskning kirurgi är högre än genomsnittet. Många par inte kan klara av den drastiska förändring som händer när en av makarna förlorar en enorm mängd vikt. Din make kan bli avundsjuk på den nya uppmärksamheten som du får. Eller du kanske upptäcker att med förbättrad självkänsla, du är inte längre villiga att uthärda behandling som du inte hittar acceptabelt. Eller, med ett helt nytt utseende, kan din personlighet förändras - och din make kanske inte gillar det nya personlighet.

Du måste betala för viktminskning kirurgi själv

Du kan behöva betala för din egen viktminskning kirurgi, men viktminskning kirurgi ofta täcks av försäkringar. Även om de senaste åren, har försäkringsbolagen blivit mer krävande i sin screening av patienter, är de allra flesta operationer omfattas.

Om någon där du arbetar har haft viktminskning kirurgi, kolla med honom om vilka erfarenheter han hade med försäkringsskydd. Du får en känsla för vad, om något, kan du vara upp mot.

Om du har samma försäkringsbolag som en av dina vänner men du är inte på samma plan kan din försäkring vara helt annorlunda. Ett företag kan lista operationen som ett undantag för sina anställda, medan ett annat företag som använder samma försäkringsbolag kanske inte. Tänk bara på att prata med ditt försäkringsbolag förväg så att du vet vilka kostnader som eventuellt kommer att delta.