Vad är en Bänkskiva Bracket?

May 29

En bänkfäste är en pjäs som fäster en lateral bänkskiva till en större struktur. Dessa fästanordningar tillverkas i en mängd olika former och storlekar. Deras övergripande syftet är att göra en bänkskiva när den inte är byggd ovanpå en befintlig stabil vertikal struktur.

Tillverkarna gör ofta bänkfäste modeller av stål eller tungmetaller. Dessa kan målas, eller helt enkelt bearbetas till olika specifikationer. Många av dessa mönster är enstaka bitar som ger en effektiv koppling mellan vinkelräta ytor, där bänkskivor sig ur vertikala väggar i rät vinkel.

Villaägare eller andra köpare har mycket att välja på när de överväger att använda specifika bänkfäste stilar för att stödja bänk bitar. Medan vissa av dessa konsoler är utsmyckade och innebar för dekoration, andra menade att döljas, och är främst funktionell. En dold konsol kan bestå av en platta med en praktisk ribban, där små och effektiva hyvlade metallbitar kommer att hålla bänk på plats utan att bli sedd uppifrån eller från sidan.

En annan stor val relaterade till att köpa bänkskivan parentes är att vissa modeller är vinklade hela bitar, medan andra är eleganta kombinationer av tunna band av stål. Ribbon typ konsoler har ofta en tjockare rätvinklig ram, där tunnare band av metall slingrar sig runt det inre utrymmet som denna ram. Andra konsol mönster kan har en "kil" eller annan intern pjäs, som skär en specifik vektor genom den vinklade ramen. Vissa konsoler kan också vara justerbar för att ge mer flexibilitet för komplexa projekt.

Bänkskiva konsoler, och justerbara fästen i synnerhet bör komma med användbara uppsättningar hårdvara och fästelement. Instruktioner ska vara tydliga och lätta att följa. Köpare bör leta efter fästen och hårdvara uppsättningar som passar med det material som de har valt för sin bänk. De flesta konsoler kommer att vara kompatibel med trä, men några speciella konstruktioner kan behövas för andra typer av bänkskivor. Till exempel kan fästen för granit måste vara dimensionerad för att stödja mer vikt, och fästmetoder kan vara olika. Vissa parentes även gjort att svetsas eller på annat sätt fastsatt.

De som använder bänkfäste bitar för att stötta upp tunga bänkskivor bör alltid läsa tillgänglig dokumentation för säker och effektiv användning. Det är viktigt att förstå hur dessa viktbärande strukturer kommer att stödja bänkskivor över tiden. Det är också viktigt att utvärdera om några vassa kanter eller andra farliga designelement kan vara farlig för de åkande i ett hem eller egendom.

  • Bänkskiva parentes erbjuda stöd där det inte finns underskåp.
  • Fästen för granit ibland svetsas att stödja vikten av granit.