Hur gör jag dödar Bamboo?

June 28

Flera metoder för att döda bambu inkluderar svälter anläggningen, gräva upp det, skära ner, eller använda herbicider. Några av dessa metoder är mer effektiva än andra, med svältande är kanske den mest framgångsrika. Svältande bambu hindrar den från att få näringsämnen eller solljus.

Ett sätt att göra detta är genom att gräva ett dike 30 inches (76 cm) djup runt området med bambu tillväxt. Efter det att diket har byggts och fyllas med betong eller grus, täcker området runt bambu helt med en presenning eller liknande. Barriären skapas med diket bör hindra rhizomer sprider rötter under jorden, och locket över marken bidrar till att döda bambu genom att hålla de innehöll rötterna från att ta emot solljus. Om du vill innehålla bambu stället döda den, den tidigare nämnda metoden minus täcker marken med en tarp fungerar i allmänhet.

Att gräva är en annan metod som kan döda bambu, även om denna process är vanligtvis inte lyckas första gången. Det är ofta nödvändigt att upprepa flera gånger innan alla bambu rötter och rhizomer elimineras helt från marken. Mättar området med vatten innan du drar bambuskott upp brukar rekommenderas, eftersom dra ur fuktig jord kan göra det lättare att få hela roten och rotstocken systemet ur marken. Med hjälp av en spade att gräva runt basen av bambu bör bidra till att lossa den tillräckligt för att börja rycka. Dra bambu långsamt ur marken ofta bättre resultat än kraftigt ryckte upp det, eftersom snabba rörelser kan leda till fler rhizomer kvar.

Att försöka bli av bambu med användning av herbicider ofta misslyckas, men det är oftast på grund av att herbicider sprutas på stället målade på. Besprutning ogräsmedel kommer att döda skott, men inte bambu rötter. Om du vill döda bambu med herbicider, bör du klippa bambu ned till en höjd av sex inches (15 cm) och borsta den med ogräsmedel direkt innan saven har en chans att retirera in i rhizom. Att göra detta skulle döda rötterna, men det kan fortfarande ta några försök innan alla bambu elimineras. Herbicider som innehåller glyfosat är typiskt mest effektiva för att döda bambu.

Det är också möjligt att döda bambu genom att upprepade gånger skära ner. Denna process kan ta en ansträngande antal försök, men det bör så småningom fungera. Klippning eller saxar kan användas för denna metod. Efter varje kapning, är det viktigt att vattna området generöst för att uppmuntra nya skott. När skotten visas, bör de omedelbart mejade ner. Med tiden kommer energiförsörjningen av rhizom vara uttömda och de med största sannolikhet inte kommer att kunna producera fler skott.

  • Bamboo.
  • Bambu stjälkar.