Vad är en Bangalow Palm?

August 7

Den bangalow palm, klassificeras under det vetenskapliga namnet Archontophoenix cunninghamiana, är en lång och smal vintergröna palm med fjäder formade gröna blad. Även känd som kungen handflatan eller piccabeen palm, hör det till Arecaceae familjen, familjen av palmer. Det är ofta förväxlas med A. alex, eller Alexander palm, men det är mycket härdigare. Växande med i genomsnitt på 1 till 3 fot (0,3-0,9 m) varje år, kan den nå (20 m) mer än 66 meter hög under odling och (25 m) runt 82 meter i det vilda.

Mätning omkring 1 fot (0,3 m) i diameter, är dess smala stammen smidig och ringat med märk blad ärr. Formning vid basen av bladskaft är en framträdande grönt till brunt crownshaft från vilken bladen blossa ut. De stora och parbladiga blad är gröna till färgen och kan ha bruna fjäll på undersidan. Dessa blad kan bli upp till 10 fot (3 m) lång och (1,5 m) 5 meter bred. Den bangalow palm producerar lavendel blommor som blommar i juni innan förvandlas till gröna frukter som blir röda när de mognar.

Han är född i norra central östra delarna av Australien, är riklig i bangalow handflatan särskilt i de områden från New South Wales till York-halvön. Det förekommer naturligt i regnskogar eller våta fjällnära platser. Denna palm föredrar en sval eller milt klimat utan drastisk förändring i dag och nattliga temperaturer. Det är härdig och kan överleva frysning temperaturer ner till ca 25 ºC (-4 ºC).

Denna palm fortplantas via frön, som bör sås så snart som möjligt, eftersom de inte förvaras väl. Frön eller plantor är bäst planteras i grus eller steniga jord som är konsekvent fuktig och har bra dränering. I fråga om dess läge, kommer det att leva om det är full solexponering eller halvskugga. Denna palm kan odlas inomhus som ett hus eller vinterträdgård växt så länge som den har en bra ljuskälla. När planterade utomhus, bör det vara i ett område där det är skyddat från vinden, eftersom det kan riva bladen ut.

Bortsett från Australien, är bangalow handflatan också en populär kommersiell landskaps palm i andra delar av världen, till exempel i delstaten Kalifornien i USA. Även om det ofta önskvärt som prydnadsträdgårds exemplar, kan det vara lätt naturaliserad på bekostnad av växter infödda till ett område. Till exempel i flera regioner i Brasilien, har det blivit väl etablerad i det vilda, bildar täta klumpar som exkluderar ursprunglig vegetation.