Vilka är de vanligaste orsakerna till missfall?

August 10

Majoriteten av missfall är från orsaker som inte kan identifieras. Ett stort antal orsakas av kromosomavvikelser, hormoner och livsstil. Det finns ofta problem med implantation eller moderns ålder kan vara en faktor. Ibland är vävnadsavstötning eller infektion nämnts som en orsak. Det finns många orsaker till missfall, och medan kromosomavvikelser sannolikt den vanligaste, olika egenskaper om föräldrarna till barnet kan göra andra faktorer mer sannolik.

Kromosomavvikelser är en av de vanligaste orsakerna till missfall. Problem med kromosomer är nästan helt slumpmässigt, även om generna av föräldrarna kan orsaka missfall. Det är mycket mer sannolikt att förlust av fostret som orsakas av en felaktig ägg eller spermier, vilket inte kan representera den övergripande kvaliteten på parentsâ € reproduktiv potential. Om upprepade missfall inträffar, då blir det mer troligt att den genetiska frågan ligger inom en av föräldrarna.

Maternal hälsoproblem är också vanliga orsaker till missfall. Progesteron brist är ett särskilt vanligt hälsoproblem för mödrar som ibland resulterar i spontan abort. Infektion kan orsaka abort, men detta är ett problem som ibland kan undvikas. Vissa sjukdomar som obehandlad diabetes eller polycystiskt ovariesyndrom sätta kvinnor på en högre risk att få missfall, men det är inte ett särskilt vanligt problem i hela befolkningen eftersom det oftast känt innan graviditet. Den moderns ålder, medan inte ett hälsoproblem, också korrelerad med högre missfall priser.

Vanligtvis är livsstilar som påverkar fostret negativt avbrytas när graviditeten upptäcks, så beteendemässiga problem är relativt ovanliga orsaker till missfall. Kvinnor som fortsätter att engagera sig i aktiviteter som rökning, överdriven alkoholkonsumtion, och användning av koffein under graviditeten kan uppleva missfall i högre takt. Vissa läkemedel kan också ha en effekt på graviditet. De flesta kvinnor tar stor omsorg för att garantera säkerheten för fostret, vilket gör dessa allt mindre frekventa orsakerna till missfall.

Många aktiviteter som vanligen hålls för att orsaka missfall är faktiskt ganska säker. Kvinnor kan fortsätta att arbeta, motion, och engagera sig i samlag utan att utgöra någon ytterligare risk för fostret. Även skäl såsom mödra trauma är osannolikt att orsaka missfall, som under de tidiga stadierna av graviditeten, är fostret mycket skyddad av moderns kropp. Endast seriösa trauma och extrema aktiviteter kan orsaka missfall.

Medan vissa orsaker till missfall är vanligare i världen, när man tittar på specifika grupper, olika skäl stiga till toppen av listan. Till exempel, bland grupper som ofta ägnar sig åt riskfyllda aktiviteter utan tillgång till medicinsk behandling, såsom narkomaner, livsstilsval är en av de vanligaste orsakerna till missfall. I själva verket, olika grupper har mycket olika takt för missfall, vilket kan ge en mor en falsk uppskattning av hennes risk. Om föräldrar känner oroad över möjligheten för missfall, kan en konsultation med en läkare brukar ge en rimlig uppskattning av säkerheten.

  • En kvinna som har upplevt en första trimestern missfall kommer sannolikt fortfarande att kunna bära en hälsosam graviditet i framtiden.
  • I de flesta fall är ett missfall anses oundvikliga.
  • Röka cigaretter under graviditeten kan orsaka missfall.
  • Vissa kvinnor åter vaccinerade för mässling för att förhindra missfall.