Vad är en fil Binder?

March 11

En fil bindemedel är ett program som kan bunta filer av olika typer tillsammans och låta dem alla att köra när användaren öppnar den bundna modulen. Detta kan ha helt oskyldiga eller flera skadliga program. Binder program finns tillgängliga från ett antal källor, och vissa är gratis eller bygger på en öppen källkod plattform för att tillåta användare att justera dem för att passa deras behov. De flesta kommer med grundläggande instruktioner för att hjälpa användaren med filen bindande uppgifter.

En anledning att använda en fil bindemedel är att dölja filer. Detta kan vara en säkerhetsåtgärd i vissa inställningar, och i andra fall kan det ha skadliga program. Exempelvis skulle en hacker inrätta en fil bindemedel som en del av en exekverbar modul. Modulen kan göra anspråk på att vara en bit av ofarlig programvara, så att användaren öppnar det, omedvetet utlösa den skadliga koden inbäddade inuti. Bindningen gör det omöjligt att upptäcka den farliga programvaran förrän det är för sent.

Arkiv bindemedel kan också ha användbara applikationer. Vissa program kommer med en readme-fil inbäddad i den körbara modulen. När användaren öppnar den för att installera programvaran, readme dyker också upp för att ge användaren med några grundläggande och viktig information. Detta kan öka chanserna att användaren faktiskt kommer att titta på filen. Om readme helt enkelt utvinns vid installation och tyst flyttade till programmet finder, kommer användaren måste aktivt söka den.

Vissa bindemedel agerar undetectably, vilket gör dem idealiska för hackers, crackers, och andra personer med skadliga mönster på datoranvändare. Användare kommer inte att kunna avgöra att en fil bindemedel användes för att framställa en modul, och detta gör det möjligt för hackern att infoga farligt material utan risk för upptäckt. Denna risk gör det viktigt för människor som laddar ner programvara för att iaktta försiktighet. De bör använda tillförlitliga källor som rutinmässigt screena sina ner program för några tecken på skadlig kod som kan orsaka skador för användarna.

Många mönster fil pärms kan anpassas för olika ändamål. Standard versioner finns tillgängliga på webbplatser som sammanställer program för nedladdning, och folk kan också publicera egna versioner med sina egna tweaks. Anpassad programvara är inte nödvändigtvis stabil, pålitlig, eller säker, och folk kanske vill tänka noga innan de laddar ner det, särskilt om källan inte är väl känd. Medan vissa mjukvaru customizers är helt oskyldiga och bara vill förbättra produkterna, kan andra har andra avsikter i åtanke.