Hur att Validera XML med JavaScript på en HTML5 sida

July 31

En av styrkorna med XML är att den presenterar data på ett mycket strukturerat sätt att göra inom ramen för de uppgifter som begripliga för JavaScript. Dock är en av svagheterna i XML att det doesnâ € t tolererar fel också. När en parser påträffar ett fel i din XML-fil, slutar det oftast på den punkten och doesnâ € t utföra någon ytterligare bearbetning.

Begreppet välformade

Innan du kan använda ett XML-dokument i någon egenskap, det måste vara välformad. Problemet är att de flesta utvecklare donâ € t talar XML, och du vann € t använda produktionsdata för att få erfarenhet av att arbeta med XML i de flesta fall. Filerna du skapar för experiment ändamål måste välformad också.

Lyckligtvis donâ du € t måste investera i tjusiga programvara för att kontrollera ditt arbete eller förlita sig på någon annans € s ögon för att hitta de misstag du € ve gjort. Ett antal webbplatser ger XML validerare som du kan använda för att kontrollera ditt arbete. Två sådana webbplatser är:

  • <? Xml?>
  • W3Schools

I båda fallen, du helt enkelt kopiera och klistra in din XML i fönstret tillhandahålls och klicka på en knapp, och programmet berättar om några fel i din fil. Båda webbplatserna ger också ett medel för att arbeta med kompletta filer, istället för att använda klippa och klistra tillvägagångssätt.

XSD

Det faktum att ett XML-dokument är välformad doesnâ € t säga mycket. Itâ € s enkelt att skapa en välformad XML-dokument som vann? € t arbete eftersom strukturen är felaktig. Till exempel kan uppgifterna inte inkludera en krävs nod eller noden kan använda fel kapitalisering eller vara felstavat.

Alla typer av fel kan krypa in datafiler som arena € t validerade på något sätt. Användningen av XML Schema Definition (XSD) filer gör det möjligt att kontrollera den exakta strukturen för en fil och visa en lista över fel i det.

Använda XSD är en viktig teknik i situationer där datafel av något slag skulle kunna bli katastrofala. (Tänk på bank eller medicinska journaler.) Du kan få en bättre förståelse av XSD via den utmärkta W3Schools tutorial. Den CodeGuru tutorial är kortare men ger användbar information om den här tekniken också.